Ostoskori on tyhjä.
Soijapyörykät pellavansiemenrouheella
Nämä soijapyörykät ovat oiva valinta kaikille, jotka haluavat lisätä kasvisruokaa päivittäiseen ruokavalioonsa. Ne ovatkin kiva vaihtoehto perinteisille lihapullille!
Kasvispyörykät syntyvät helposti ja nopeasti pitkälti kuiva-ainekaapista löytyvistä raaka-aineista ja niitä voi muokata omanlaisikseen vaihtamalla mausteita ja lisäämällä taikinaan kasviksia, pestoa tai juustoa.
Elixi Pellavansiemenrouhe rikastuttaa soijapyörykät runsailla kuiduilla ja hyvillä rasvahapoilla.
Kasvispyörykät voi tarjoilla esimerkiksi tomaattikastikkeen ja pastan kanssa, tai salaattipedillä jugurttikastikkeen ja Elixi Pellavansiemenöljyn kanssa.
Voit tehdä pyöryköistä vegaanisia korvaamalla kerman kaurakermalla ja jättämällä kananmunan pois. Tässä tapauksessa kannattaa seokseen lisätä hieman korppujauhoa tai vehnäjauhoa.
Ohje
Tarvitset:
- 1-2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl tummaa soijarouhetta
- 1 dl kuumaa vettä
- 2 tl oreganoa tai muuta yrttiä
- 2 tl paprikajauhetta
- 4 rkl Elixi Pellanavsiemenrouhetta
- 4 rkl kermaa tai kermaviiliä
- Mustapippuria
- Suolaa
Tee näin:
Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi.
Sekoita soijarouhe kuumaan veteen ja anna turvota pari minuuttia.
Lisää pellavansiemenrouhe, kananmuna, kerma ja mausteet ja anna seoksen tekeytyä 10 minuuttia.
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pyörittele leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia pyöryköitä ja paista 20-25 minuuttia, kunnes soijapyörykät ovat päältä rapeita mutta sisältä vielä meheviä.