Runsaskuituinen pellava banaanileipä

Pellavainen banaanileipä

Kukapa ei rakastaisi banaanileipää! Yhteen leipään saa viikonloppuaamuisin upotettua viikolta yli jääneet, tummuneet banaanit eikä monimutkaisia työvaiheita tule eteen!

Elixi Pellavansiemenrouhe rikastuttaa perinteisen banaanileivän runsailla kuiduilla, omega-3:lla ja Elixi Hampunsiemenet tuovat ihanaa rakennetta ja proteiinia. 

Nautiskele banaanileipää viipaloituna, paahdettuna, voilla ja hunajalla tai ihan sellaisenaan! 

Kelmuun kääräistynä banaanileipä mehevöityy ja säilyy jääkaapissa muutamia päiviä, ellei se katoa samantien parempiin suihin!

Ohje

Tarvitset:

  • 3 (450 g) kypsää banaania
  • 100 g voisulaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl Elixi Pellavansiemenrouhetta
  • 2 dl Pirkka kaurahiutaleita
  • 1 dl pähkinöitä
  • 0,5 dl Elixi hampunsiemeniä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl Pirkka ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • Päälle Elixi Pellavansiemeniä

Tee näin:

Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Muussaa banaanit kulhossa ja yhdistä kosteat aineet, pähkinät ja hampunsiemenet.

Yhdistä toisessa kulhossa loput kuivat aineet.

Sekoita molempien kulhojen ainekset keskenään ja kaada taikina vuokaan. Ripottele halutessasi leivän päälle vielä pellavansiemeniä. Paista noin 50 minuuttia, ja peitä tarvittaessa foliolla tai leivinpaperilla, mikäli leipä tummuu liiaksi. Kokeile kypsyys tikulla.