Ostoskori on tyhjä.
Autamme voimaan paremmin – jo lusikallinen rikastaa ruokavaliosi!
Terveys edellä
Haluamme edistää terveyttäsi ja hyvinvointiasi valmistamalla parhaista laadukkaista raaka-aineista kotimaisesti ravinteikkaita ja maukkaita elintarvikkeita ihan jokapäiväiseen ruokavalioosi. Olemme seuranneet pohjoismaisia ravitsemus- ja terveyssuosituksia jo vuodesta 1993.
Valmistamme tuotteita, joita käyttämällä voit ennakoivasti edistää omaa terveyttäsi, kuten vatsan, ihon ja hiusten hyvinvointia, alentaa kolesterolia sekä auttaa verenpainetta ja verensokeria pysymään normaalina.
Nauttimalla 1-2 ruokalusikallista pellavaa tai hamppua päivässä, saat ravintorikkaimpien viljelykasvien tehot parhaiten käyttöösi.
Kotimaisuus
Juuremme ovat Varsinais-Suomessa ja valmistamme tuotteemme Somerolla, josta myös kuljetamme Elixi tuoteperhettämme juuri sinun luoksesi, verkkokauppamme ja laajan päivittäistavaraliike-, apteekki- ja luontaistuotekauppaverkostomme kautta.
Elixille on myönnetty avainlippumerkki.
Avainlippu-merkki on Suomalaisen Työn Liitto ry:lle rekisteröity yhteisömerkki, joka voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia.
Merkki takaa sen, että tuotteemme on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa.
Vastuullisuus
Haluamme toimia vastuullisesti ja vähentää hävikkiä, joten hyödynnämme tuotantoprosessin aikana lähes koko raaka-aineen – vähäinenkin hukkamateriaali hyödynnetään, eli lähetetään eteenpäin karjan ruokintaan.
Taataksemme sinulle mahdollisimman vähän käsitellyn ja puhtaan ruoan, tuotannossamme ei käytetä lainkaan kemikaaleja. Käyttämämme pellava viljellään osin luomuna, ja pyrimme nostamaan luomuviljelyn määrää jatkuvasti. Luomuviljelyssä lannoituksen käyttö- ja viljelyohjeet ovat erityisen tarkat.
Laadunhallinta
Valvomme tuotteidemme laatua turvallisuutesi takaamiseksi jatkuvasti. Sopimusviljely mahdollistaa laadunhallinnan ja tuotteiden alkuperän 100% jäljitettävyyden. Tiedät siis aina mitä suuhusi laitat!
Meillä on Bureau Veritas Certification -sertifikaatti, joka on paitsi osoitus haltijansa saavutuksista ja pitkäjänteisestä sitoutumisesta ammattimaiseen ja johdonmukaiseen liiketoiminnan harjoittamiseen, se on myös maailmanlaajuisesti tunnettu ja tunnustettu erinomaisuuden symboli.
ISO 22000 sisältää elintarviketurvallisuuden ja sen hallintajärjestelmän oleelliset elementit. Hyviä tuotantotapoja ohjaa elintarvikkeiden tuotannossa ISO/TS 22002-1 ja elintarvikepakkausmateriaalien tuotannossa ISO/TS 22002-4.
Keskeisiä hyviä tuotantotapoja ovat esimerkiksi tuotannon hyödykkeiden soveltuvuus (kuten vesi, höyry, ilma, paineilma), hyvä tuotannon puhtaus, siisteys ja järjestys, toimiva tuholaistorjunta, ennakoiva kunnossapitotoiminta ja henkilöstön hygienia, joiden toteutusta nämä tekniset standardit vahvistavat.
Tarinamme
Seppo Hongisto, joka syntyi kymmenlapsiseen perheeseen vuonna 1944 innostui pellavan mahdollisuuksista 1990-luvun alussa, luettuaan öljypellavan vertaansa vailla olevista terveysvaikutuksista. Hongisto oli kouluttautunut agrologiksi ja työskennellyt muun muassa Turun Munalla, Farmoksella sekä Suomen Sokerilla ja tullut sitä kautta tutuksi suomalaisen maatalouden kanssa.
Suomessa oli viljelty öljypellavaa viimeksi 1940-luvulla karjan valkuaislähteeksi. Sen jälkeen viljely oli jostain syystä jäänyt unholaan. Suomessa oli kuitenkin olemassa Borealilla jalostettu vanha öljypellavalajike Helmi, joka sopisi mainiosti viljelyn käynnistämiseen uudelleen Suomessa. Helmiä ei kuitenkaan oltu sertifioitu siemenlajikkeena ja se oli vielä tehtävä.
Hongisto aloitti pellavauransa puristamalla öljyä ensin omassa autotallissaan Salossa. Harjoiteltuaan haasteellista pellavansiemenöljyn puristamista aikansa, hän koki olevansa valmis viemään asiaa isompaan mittakaavaan.
Hän oli yhteydessä Someron kaupunkiin ja löysi sieltä innostuneita kumppaneita: Jouni Oksasen, joka vastasi Someron K-maataloudesta ja kaupunginjohtaja Leo Haltsosen. Yritys perustettiin virallisesti 1993. Henkilöomistajien lisäksi yhtiöön saatiin yli 200 viljelijäomistajaa, tarkoituksena valjastaa mukaan samalla uskollisia pellavanviljelijöitä.
Yrittäjät aloittivat työt – Oksanen auttoi viljelyn käynnistämisessä ja viljelijähankinnassa ja Haltsonen sopivien toimitilojen löytämisessä. Myös Maatalouden tutkimuskeskuksella (Luke) oli merkittävä rooli pellavan tuotteistamisessa ja viljelyn kehittämisessä.
Alkuperäiseen tuotevalikoimaan valikoituivat pellavansiemenöljy, pellavavansiemenrouhe ja kokonaiset pellavansiemenet. Näitä markkinoitiin elintarvikekäyttöön, rehukäyttöön ja puunsuojaukseen. Kehittämistyö oli kallista ja myynti ei heti lähtenyt voimakkaasti käyntiin. Yritys joutuikin hakemaan lisärahoitusta ja uudeksi merkittäväksi omistajaksi tuli Biofund-niminen pääomasijoittaja, ja myöhemmin myös Oy Valioravinto Ab.
Vuoteen 2000 mennessä yritys ei ollut vielä kääntynyt tuottavaksi, ja uudeksi toimitusjohtajaksi valittiin agronomi Ville Kauppinen, jolla oli kokemusta usean yrityksen johtamisesta ja markkinoimisesta – muun muassa Raision Tehtaat, Farmos, Orion ja Cultor. Kauppisen toimesta yritys lähti kasvuraiteelle.
Tuotteistoa, myyntiä ja markkinointia kehitettiin voimakkaasti. Tuotekehityksessä kumppanina toimi pitkään Valion kehitysjohtajan paikalta eläkkeelle jäänyt professori Kari Salminen. Vuonna 2011 brändi muutettiin Pellavaisesta Elixiksi, sillä pyrkimys oli myös päästä laajenemaan kansainvälisille markkioille.
Tällä hetkellä Elixi Oil käyttää tuotteissaan öljypellavaa, öljyhamppua, chiaa ja rypsiä. Kotimaassa myytäviä nimikkeitä Elixi brandin alla on yli 30. Elixin tuotteet ovat pidettyjä myös ulkomailla ja niitä myydäänkin Amazon-verkkokaupan kautta USA:ssa ja Saksassa.
Elixi Oxysafe – Hapeton kylmäpuristus
Pellavansiemenöljy on herkästi hapettuvaa ja menettää hyviä ominaisuuksiaan joutuessaan tekemisiin ilman hapen ja päivänvalon kanssa. Elixi Oil on ainoana valmistajana maailmassa suunnitellut oman Oxysafe-kylmäpuristusmenetelmän, jossa hapen pääsy tuotantoprosessiin estetään. Tuotannon aikana puristuslämpötila pysyy alle 37 C-asteessa. Näin saadaan öljyn kaikki arvokkaat ominaisuudet säilymään muuttumattomina pellolta lautaselle.
Elixi Oil Yhteystiedot
Tuoteneuvonta ja reklamaatiot
Joensuuntie 49
FI-31400 Somero
info@elixioil.fi
Toimitusjohtaja
Ville Kauppinen
Puh. +358 400 324 031
ville.kauppinen@elixioil.fi
Tuotanto
Pasi Lindroos
Puh. +358 50 564 0330
tuotanto@elixioil.fi
Päivittäistavarakauppa
ja apteekit
Jari Lahtinen, aluemyyntipäällikkö Puh +358 40 1477 430 jari.lahtinen@elixioil.fi
Markkinointi
Salla Paananen
salla.paananen@elixioil.fi
Sopimusviljely
Ville Kauppinen (ks. yllä)
Taloushallinto
Puh. +358 45 262 7427
Puh. (02) 777 630
konttori@elixioil.fi
Elixi Oilin laskutusosoitteet
Käsittelemme ostolaskumme sähköisesti. Pyrimme omalta osaltamme edistämään verkkolaskutuksen yleistymistä
ja toivommekin saavamme laskunne verkkolaskuina aina kun se on mahdollista.
Verkkolaskuosoitteemme on | 003709397059 |
Y-tunnuksemme on | 09397059 |
Verkkolaskuoperaattorimme on | Maventa |
Operaattorin välittäjäntunnus | 003721291126 tai DABAFIHH (pankkiverkko) |
Paperiset laskut tulee lähettää osoitteeseen:
Elixi Oil Oy
09397059
PL 100
80020 Kollektor Scan
Huomioithan, että tähän laskutusosoitteeseen ei saa lähettää muita kuin laskuja.