Pellavaiset gluteenittomat välipalapatukat

Ainekset

  • 8 kuivattua aprikoosia + vettä
  • 2 rkl pellavansiemeniä + 10 rkl vettä
  • 3 rkl Makurouhetta missä vaan maussa, esim. hedelmä sopii tähän loistavasti
  • 0,5 dl auringonkukansiemeniä tai kurpitsansiemeniä
  • 1,5 dl kvinoapuffeja tai vastaavia paahdettuja, sokerittomia muroja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl hunajaa
  • 3 rkl oliiviöljyä

     

  • ripaus suolaa
  • 0,5 tl kanelia
  • 1 banaani, mitä pehmeämpi, se parempi

Ohjeet

Kaupan välipalapatukat ovat varsinaisia sokeripommeja. Tässä versio alunperin lasten keittokirjaani tehdystä reseptistä joka on gluteeniton, sokeriton ja vegaaneillekin sopiva.

Resepti: Pipsa Hurmerinta
Kuva: Katri Kapanen

Herkkuja pellavasta Pipsa Hurmerinnan resepteillä

Kokki Pipsa Hurmerinta loihti Elixille kokoelman herkullisia pellavaisia reseptejä. Resepteissä on käytetty Elixin pellavansiemeniä, Makurouheita, sekä Elixi Bene-tuotteita.

Valmistus

  1. Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Vuoraa 20 x 20 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla.
    Sekoita pellavansiemenet ja pellavansiemenrouhe veteen ja anna niiden seistä noin 15 minuuttia, että ne muodostavat geelin.
    Laita aprikoosit pieneen kulhoon ja peitä ne lämpimällä vedellä.

  2. Murskaa halutessasi auringonkukan- tai kurpitsansiemenet.
    Sekoita kaikki kuivat aineet.
    Muussaa banaani. Valuta aprikoosit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
    Sekoita kaikki ainekset yhteen isossa kulhossa. Laita seos uunivuokaan ja painele se tiiviiksi lastalla tai lusikalla.

  3. Paista uunissa noin 20–30 minuuttia. Anna jäähtyä parikymmentä minuuttia ennen leikkaamista sopiviksi paloiksi.

Vinkki!

Jos haluat että patukat pysyvät mehevinä, säilytä niitä jääkaapissa tai pakastimessa. Huoneenlämmössä ne muuttuvat rapeiksi.

Suosittuja tuotteitamme

Hae sivustolta