Ohje

Nämä keksit ovat vegaanisia, mutta sitä ei uskoisi kukaan jos et kerro heille, niin herkullisia nämä terveelliset suupalat nimittäin ovat!

2 rkl kokonaisia pellavansiemeniä
1 rkl Elixi makurouhetta (esim. hedelmä tai karpalo)
5 rkl vettä
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl sulatettua kookosöljyä tai kasviöljyä
2 rkl maapähkinävoita
1 dl kookossokeria tai fariininsokeria
2,5 dl kaurahiutaleita
1/2 tl ruokasoodaa
ripaus merisuolaa
noin 10 tl hilloa esim. vadelmahilloa

Laita ensimmäiseksi pellavansiemenet likoamaan. Sekoita kulhossa vesi ja vaahterasiirappi ja sekoita kulhoon pellavansiemenet ja makurouhe. Anna seistä noin 20 minuuttia. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla. Laita kaurahiutaleet blenderiin ja aja ne tasaiseksi jauhoksi. Voit myös käyttää kaupasta ostettua kaurajauhoa, mutta itse tehty on tietenkin aina parempaa. Lisää blenderiin ruokasooda ja suola ja sekoita. Sekoita isossa kulhossa öljy ja maapähkinävoi tasaiseksi. Lisää kookossokeri ja pellavansiemen-makurouheseos ja sekoita. Lisää lopuksi taikinaan kaurajauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa olla jämäkkää. Ota taikinasta ruokalusikalla taikinaa ja muotoile kostutetuilla sormilla palloksi ja laita pellille. Tee palloihin sormella keskelle reikä ja laita jokaiseen reikään teelusikallinen hilloa. Paista uunissa 12-14 minuuttia tai kunnes keksit alkavat juuri ruskistua reunoilta.

 

Resepti ja kuva Pipsa Hurmerinta

 

Herkkuja pellavasta Pipsa Hurmerinnan resepteillä

Kokki Pipsa Hurmerinta loihti Elixille kokoelman herkullisia pellavaisia reseptejä. Resepteissä on käytetty Elixin pellavansiemeniä, Makurouheita, sekä Elixi Bene-tuotteita.