Ohje

100 g vehnäjauhoja

50 g pellavarouhetta

1/2 tl suolaa

2 rkl sokeria + 4 rkl sokeria piirakan päälle

100g kylmää voita

4 rkl kylmää vettä

1 muna voiteluun

 

Täytteeksi esimerkiksi:

Mustikoita ja vadelmia n. 4 dl. Tai vaikkapa raparperiä ja mansikoita. Jos käytät mustikoita, sekoita niihin ruokalusikallinen perunajauhoa, niin piiraasta ei tule vetistä.

Valmistus:

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Hiero kuivien aineiden sekaan voi ja lisää lopuksi vettä sen verran, että muru muuttuu taikinaksi. Muotoile taikinasta lättänä kiekko ja kääri se leivinpaperiin. Laita taikina jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi. Taikinan voi tehdä myös edellisenä päivänä, mutta silloin se kannattaa kääriä kelmuun.

Lämmitä uuni 195 asteeseen.

Kauli takina kahden leivinpaperin välissä isoksi kiekoksi ja kaada täyte keskelle. Kääntele reunat varovasti täytteen päälle. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele reunojen ja täytteen päälle sokeria. Liuta leivinpaperi matalalle pellille.

Paista uunissa n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä ainakin vartti niin täyte ei ole liian valuvaa. Nauti jäätelön kanssa.

 

Resepti ja kuva Pipsa Hurmerinta

 

Herkkuja pellavasta Pipsa Hurmerinnan resepteillä

Kokki Pipsa Hurmerinta loihti Elixille kokoelman herkullisia pellavaisia reseptejä. Resepteissä on käytetty Elixin pellavansiemeniä, Makurouheita, sekä Elixi Bene-tuotteita.