Ostoskori on tyhjä.
Ohje
(2-4 hlölle)
- 5 dl makeuttamatonta kasvimaitoa (esim. manteli, cashew, kaura)
- 50 g liotettuja cashewpähkinöitä
- 1/2 dl liotettuja kaurahiutaleita
- 2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
- 1 rkl Elixi Pellavansiemeniä liotettuna
- 1/2 tl kanelia
- ripaus kardemummaa
- 400 g pakastettuja mustikoita
- 2 pussia Elixi Gastrobenea®
- 2 rkl Elixi Pellavansiemenrouhetta
Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita, kunnes smoothie on tasainen. Koristele pellavarouheella.
Ohje pellavansiemenien, kaurahiutaleiden ja pähkinöiden liotukseen:
Liotus herättää pähkinöiden ja kaurahiutaleiden nukkuvat entsyymit, ja ne myös sulavat helpommin liotuksen jälkeen. Liotetut pähkinät säilyvät jääkaapissa noin kolme päivää. Kaurahiutaleet kannattaa käyttää saman päivän aikana.
Pellavansiemenet: Liota pellavansiemeniä 1 h yön yli noin desissä vettä. Käytä siemenet liotusveden kanssa.
Pähkinät ja kaurahiutaleet: Liota pähkinöitä ja kaurahiutaleita yön yli tai ainakin 4 tuntia runsaassa vedessä. Kaada vesi pois. Huuhtaise pähkinät juoksevan veden alla vielä ennen käyttöä. Kaurahiutaleita ei tarvitse huuhdella, pelkkä liotus riittää.

Herkkuja pellavasta Pipsa Hurmerinnan resepteillä
Kokki Pipsa Hurmerinta loihti Elixille kokoelman herkullisia pellavaisia reseptejä. Resepteissä on käytetty Elixin pellavansiemeniä, Makurouheita, sekä Elixi Bene-tuotteita.