Ainekset
- 5 dl makeuttamatonta kasvimaitoa (esim. manteli, cashew, kaura)
- 50 g liotettuja cashewpähkinöitä
- 1/2 dl liotettuja kaurahiutaleita
- 2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
- 1 rkl Elixi Pellavansiemeniä liotettuna
- 1/2 tl kanelia
- ripaus kardemummaa
- 400 g pakastettuja mustikoita
- 2 pussia Elixi Gastrobenea®
- 2 rkl Elixi Pellavansiemenrouhett
Ohjeet
Ohje pellavansiemenien, kaurahiutaleiden ja pähkinöiden liotukseen:
Liotus herättää pähkinöiden ja kaurahiutaleiden nukkuvat entsyymit, ja ne myös sulavat helpommin liotuksen jälkeen. Liotetut pähkinät säilyvät jääkaapissa noin kolme päivää. Kaurahiutaleet kannattaa käyttää saman päivän aikana.
Pellavansiemenet: Liota pellavansiemeniä 1 h yön yli noin desissä vettä. Käytä siemenet liotusveden kanssa.
Pähkinät ja kaurahiutaleet: Liota pähkinöitä ja kaurahiutaleita yön yli tai ainakin 4 tuntia runsaassa vedessä. Kaada vesi pois. Huuhtaise pähkinät juoksevan veden alla vielä ennen käyttöä. Kaurahiutaleita ei tarvitse huuhdella, pelkkä liotus riittää.
Yhteistyössä Pipsa Hurmerinnan kanssa
Valmistus
Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita, kunnes smoothie on tasainen.
Koristele pellavarouheella.