Churromunkit

Nämä herkulliset churromunkit syntyvät vapun piknikille vain puolessa tunnissa ja varmasti häviävät tarjoiluastialtaan yhtä nopeasti! 

Elixi Pellavansiemenrouhe lisää näihin herkkuihin ravinteikutta, eikä kotisi kärsi paistokärystä, sillä munkit paistetaan uunissa! 

Piknik-korin voi täydentää tuoreilla mansikoilla ja muilla hedelmillä, suklaakastikkeella, simalla, teellä tai kahvilla. 

Churrot ovat parhaimmillaan nautittuna tuoreina ja mielellään lämpiminä, mutta maku ei kärsi pienestä odottelustakaan. 

Vinkki: Voitele munkit nopeasti voisulalla niiden tullessa ulos uunista, etteivät ne pääse jäähtymään ja kovettumaan. Tarkkaile myös paistoaikaasi, jotta munkeista tulee mahdollisimman meheviä. 

Ohje

Tarvitset noin 14 munkkiin:

  • 1dl vettä
  • 40g voita
  • 1rkl fariinisokeria
  • 1/4tl suolaa
  • 1dl vehnäjauhoja
  • 1rkl Elixi pellavansiemenrouhetta
  • ripaus kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • Voisulaa ja sokeria

Tee näin:

Lämmitä uuni 200 asteeseen, Kiehauta vesi, voi, fariinisokeri ja suola kattilassa ja ota pois levyltä. Lisää joukkoon samalla sekoittaen kardemumma, jauhot ja pellavansiemenrouhe kunnes taikinasta muodostuu kiinteä, sen jälkeen lisää nopeasti sekoittaen kananmuna. Laita seos pursotinpussiin ja pursota pellille sopivan kokoisia munkkeja, voit käyttää saksia taikinan katkaisemisessa. Paista 20 minuuttia uunin keskitasolla, käännä munkit ja jatka paistamista vielä 3-5 minuuttia kunnes alapuoli on rapea. Voitele voisulalla ja kuorruta sokerilla!