Ohje

Näin valmistat herkullisen, kevyen sekä täyttävän linssisalaatin. Noin 4 annosta:

Ainekset:

  • 2dl punaisia linssejä
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 mieto punainen chili
  • 1/2dl korianteria tai persiljaa hienonnettuna
  • 1 1/2rkl Elixi pellavasiemenöljyä
  • 2rkl sitruunanmehua
  • 1/2tl juustokuminaa
  • 1/4tl mustapippuria
  • ripaus suolaa

Lisäksi:

  • ruukku salaattia
  • pari tomaattia
  • 1 paprika
  • fetaa
  • balsamicoa
  • uusia perunoita

Valmistus:

30 – 60 min
  1. Huuhdo linssit kylmällä vedellä ja keitä suolalla maustetussa vedessä 7 minuuttia. Valuta linssit ja jäähdytä ne kulhossa esimerkiksi kylmässä vesihauteessa tiskialtaassa.
  2. Hienonna punasipuli ja valkosipuli. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna chili.
  3. Sekoita marinoitujen linssien ainekset keskenään ja anna marinoitua hetki jääkaapissa.
  4. Revi salaatti vadille. Kuutioi keitetyt uudet perunat, tomaatit, paprika ja sekoita ne keskenänsä.
  5. Levitä linssiseos salaatille. Riko pinnalle feta ja koristele tuoreella korianterilla/persiljalla.
  6. Purista pinnalle sitruunanmehua, lorauta balsamicoa ja Elixi pellavansiemenöljyä.

 

Nauti kesäisen täyttävästä linssisalaatista!