Ostoskori on tyhjä.
Ohje
Näin valmistat herkullisen, kevyen sekä täyttävän linssisalaatin. Noin 4 annosta:
Ainekset:
- 2dl punaisia linssejä
- 1 pieni punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 mieto punainen chili
- 1/2dl korianteria tai persiljaa hienonnettuna
- 1 1/2rkl Elixi pellavasiemenöljyä
- 2rkl sitruunanmehua
- 1/2tl juustokuminaa
- 1/4tl mustapippuria
- ripaus suolaa
Lisäksi:
- ruukku salaattia
- pari tomaattia
- 1 paprika
- fetaa
- balsamicoa
- uusia perunoita
Valmistus:
- Huuhdo linssit kylmällä vedellä ja keitä suolalla maustetussa vedessä 7 minuuttia. Valuta linssit ja jäähdytä ne kulhossa esimerkiksi kylmässä vesihauteessa tiskialtaassa.
- Hienonna punasipuli ja valkosipuli. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna chili.
- Sekoita marinoitujen linssien ainekset keskenään ja anna marinoitua hetki jääkaapissa.
- Revi salaatti vadille. Kuutioi keitetyt uudet perunat, tomaatit, paprika ja sekoita ne keskenänsä.
- Levitä linssiseos salaatille. Riko pinnalle feta ja koristele tuoreella korianterilla/persiljalla.
- Purista pinnalle sitruunanmehua, lorauta balsamicoa ja Elixi pellavansiemenöljyä.
Nauti kesäisen täyttävästä linssisalaatista!