Kananmunaton porkkanakakku

Ainekset

  • 3 dl sokeria
  • 4 dl rypsiöljyä
  • 3 pellavamunaa
  • (1 pellavamuna = 1 rkl Elixi Pellavansiemenrouhetta ja
  • 3 rkl vettä)
  • 4,5 dl jauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2,5 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 300 g porkkanaraastetta

Kuorrute:

  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • sitruunamehua 2 tl tai maun mukaan (itse laitan enemmän)

 

Ohjeet

Tämä herkullinen ja mehevä kananmunaton porkkanakakku sopii vegaaniruokavalioon ja kananmuna-allergiselle. Kuorrutteesta voi helpoilla muutoksilla tehdä vegaanisen. Tässä kananmuna on korvattu pellavarouheesta ja vedestä tehtävällä seoksella. Lue lisää kananmunan korvaamisesta pellavarouheella täältä.

Ohjeessa, jossa käytetään kanamunaa, öljyn määrä on 3 dl. Kananmunattomassa ohjeessa pellavamunan ja kananmunan koostumuseroista johtuen, taikinaan piti lisätä öljyä. Pellavamunasta kerroin edellisessä postauksessa.

Huom! Kakku painui hieman kasaan uunista ottamisen jälkeen, mikä ei sinänsä haitannut yhtään, mutta paistoaikaa voi tarvittaessa koittaa pidentää tai paistolämpötilaa nostaa. Tätä aion itse testata seuraavalla kerralla.

Resepti ja kuva: Suvi Lappalainen

Valmistus

  1. Sekoita 3 rkl pellavarouhetta ja 9 rkl vettä keskenään ja anna seistä 5-15 min tai niin kauan, että seoksesta muodostuu limamainen massa = 3 pellavamunaa. 1 pellavamuna korvaa yhden kananmunan.

  2. Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään.

  3. Sekoita pellavamuna, sokeri ja öljy kevyesti sekaisin sähkövatkaimella.

  4. Lisää kuivat aineet öljyseoksen joukkoon siivilän läpi pienissä osissa lastalla sekoittaen.

  5. Sekoita joukkoon hienoksi raastettu porkkanaraaste ja kaada kahteen 20 cm vuokaan.

  6. Paista uunissa 170 astetta 30-35 min. Kokeile kypsyyttä tikulla.

  7. Anna kakkupohjien jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.

  8. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri sekaisin sähkövatkaimella. Lisää sitruunamehu joukkoon ja sekoita. Lisää jääkaappikylmä tuorejuusto joukkoon. Sekoita sähkövatkaimella viitisen minuuttia, niin että kuorrute on kuohkeaa. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele marjoilla, pähkinöillä tai nomparelleilla.

  9. Jos haluat kuorrutteesta kevyemmän version, jätä pois voi ja korvaa se esimerkiksi maitorahkalla. Vegaanisen kuorrutteesta saa korvaamalla tuorejuuston soijatuorejuustolla ja voin margariinilla.

Vinkki!

Kakun voi tarjota kahtena matalana kakkuna tai tehdä näyttävämmän kerroskakun.

Suosittuja tuotteitamme

Hae sivustolta