Granola sisältää runsaasti kuitua

Rapea aamiaisgranola hampun- ja pellavansiemenistä

Granola on ihana lisuke aamiaispöytään, ja sen tekemisen helppouden salaisuus on täysin muokattavissa olevassa reseptissä.

Granolaan voi upottaa omat suosikkipähkinät, käyttää kuiva-ainekaapin tilanteen mukaan nesteenä joko rypsi- tai kookosöljyä ja makeutus onnistuu niin hunajalla kuin vaahterasiirapillakin.

Rapeus syntyy pitkästä paistoajasta matalalämpöisessä uunissa ja kokonaisista  Elixi Hampunsiemenistä ja Elixi Pellavansiemenistä.

Granola nautitaan jugurtin päällä ja säilötään ilmatiiviissä rasiassa tai purkissa.

Ohje

Tarvitset:

  • 1dl pähkinöitä 
  • 2.5 dl kaurahiutaleita
  • 0.5 dl Elixi Hampunsiemeniä
  • 0.25 dl Elixi Pellavansiemeniä
  • 0.25 dl Elixi Makurouhetta
  • Juoksevaa hunajaa maun mukaan
  • 0.5 dl kookosöljyä tai rypsiöljyä
  • 1 dl kuivattuja hedelmiä
  • Ripaus kanelia
  • Ripaus kardemummaa
  • Ripaus merisuolaa
  • (Vaniljaa)

Tee näin:

Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Rouhi pähkinät pienemmiksi ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää öljy samalla seosta sekoittaen ja mausta lopuksi makusi mukaan juoksevalla hunajalla. Voit käyttää myös vaahterasiirappia. 

Paista noin 50-60 minuuttia kunnes granola on rapeaa ja kullanruskeaa. Sammuta uuni ja anna granolan jäähtyä uunissa luukku kiinni muutaman tunnin, että “granolapaakut” säilyttävät muotonsa rapeina.