Ostoskori on tyhjä.
Ohje
- 3-4 porkkanaa raastettuna
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 0.5 dl Elixi Pellavansiemenrouhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vanilijasokeria
- 1 dl rypsiöljyä
- ripaus suolaa
Kuorrute
- 150g ranskankermaa tai tuorejuustoa
- 1-2 dl tomusokeria
- ripaus vaniljasokeria
- 100g voita
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Raasta porkkanat. Vaahdota sokeri ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Lisää öljy ja kuivat aineet vaahdotetun kananmunan ja sokerin joukkoon varovasti. Levitä leivinpaperia vuokaan ja kaada seos tasaisesti.
Paista noin puoli tuntia, riippuen kakun paksuudesta ja porkkanaraasteen neesteestä. Kokeile kypsyys tikulla.
Kun kakku jäähtyy, valmista kuorrute. Sekoita ranskankerma tai tuorejuusto pehmeän voin ja tomusokerin kanssa ja mausta halutessasi ripauksella vaniljasokeria tai sitruunamehulla. Kuorruta porkkanakakku vasta kun se on täysin jäähtynyt.