Omenamuffinit lautasella

Omenanmakuiset hamppumuffinsit

Nämä muffinsit tehdään käden käänteessä kaapista löytyvistä aineksista ja reseptiä voi soveltaa lisäämällä taikinaan vaikkapa päärynää, banaania tai mustikoita. 

Taikinaan piilotetut kokonaiset hampunsiemenet tuovat hauskaa rakennetta muffinseihin ja päälle ripoteltu kuoritun hampunsiemenen ja fariinisokerin seos takaa ihanan rapean päällisen! 

Sokeri on tässä reseptissä korvattu vaahterasiirapilla, mutta voit halutessasi käyttää esimerkiksi kookossokeria tai tavallista sokeria, mikäli se on ainoa mitä kaapista löytyy! 

Nauti kahvipöydässä tai viikonlopun hitaalla aamiaisella. 

Ohje

Kuuteen muffinsiin tarvitset:

  • 1 1/4 kaurahiutaleita
  • 1 1/4 kauramaitoa
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl vaahterasiirappia
  • 1/4 dl rypsiöljyä
  • 1 omena
  • 1 1/4 vehnäjauhoa
  • 2 rkl Elixi Hampunsiemeniä
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • ripaus suolaa
  • 0,5 tl vaniljasokeria

Päälle: 

Tee näin:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita keskenään kaurahiutaleet ja märät aineet, ja anna turvota hetken. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet. 

Sekoita kuivat aineet märkien joukkoon vähitellen taikinaa vaivaamatta, ja annostele taikina 6-7 muffinsivuokaan. Ripottele päälle fariinisokerin ja kuoritun hampunsiemenen sekoitusta ja laita uuniin noin 12 minuutiksi. Kokeile kypsyys tikulla.