Ohje

Aineet:

1,5 dl vaahtera- tai agavesiirappia

6 rkl neitsytkookosöljyä tai voita

1 tl kanelia

1 tl inkivääriä

ripaus merisuolaa

5 dl luomukaurahiutaleita

pähkinöitä maun mukaan, esimerkiksi pekaani- ja cashewpähkinöitä

1 dl pellavansiemeniä

 

Tee näin:

Kiehauta siirappi, öljy ja mausteet kattilassa. Mittaa suureen kulhoon kaurahiutaleet, pähkinät ja pellavansiemenet. Sekoita siirappiseos kuiviin aineksiin.Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Kuivata seosta noin 170-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Sekoita välillä. Mysli on valmista, kun se on kullankeltaista. Anna granolan jäähtyä pellillä. Säilytä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä.Tarjoile granola jogurtin tai kauramaidon kanssa ja koristele annos lempi Elixi makurouheellasi.

 

Resepti: Pipsa Hurmerinta

 

Herkkuja pellavasta Pipsa Hurmerinnan resepteillä

Kokki Pipsa Hurmerinta loihti Elixille kokoelman herkullisia pellavaisia reseptejä. Resepteissä on käytetty Elixin pellavansiemeniä, Makurouheita, sekä Elixi Bene-tuotteita.