Pellavainen granola
Ainekset
- 1,5 dl vaahtera- tai agavesiirappia
- 6 rkl neitsytkookosöljyä tai voita
- 1 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- ripaus merisuolaa
- 5 dl luomukaurahiutaleita
- pähkinöitä maun mukaan, esimerkiksi pekaani- ja cashewpähkinöitä
- 1 dl pellavansiemeniä
Ohjeet
Resepti: Pipsa Hurmerinta
Herkkuja pellavasta Pipsa Hurmerinnan resepteillä
Kokki Pipsa Hurmerinta loihti Elixille kokoelman herkullisia pellavaisia reseptejä. Resepteissä on käytetty Elixin pellavansiemeniä, Makurouheita, sekä Elixi Bene-tuotteita.
Valmistus
Kiehauta siirappi, öljy ja mausteet kattilassa.
Mittaa suureen kulhoon kaurahiutaleet, pähkinät ja pellavansiemenet. Sekoita siirappiseos kuiviin aineksiin. Kaada seos pellille leivinpaperin päälle.
Kuivata seosta noin 170-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Sekoita välillä. Mysli on valmista, kun se on kullankeltaista.
Anna granolan jäähtyä pellillä. Säilytä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä.Tarjoile granola jogurtin tai kauramaidon kanssa ja koristele annos lempi Elixi makurouheellasi.