Ainekset
2,5 dl Elixi kuorittuja hampunsiemeniä
8,5 dl vettä
Ohjeet
Tämä hamppufofu valmistuu vain kahdesta (2!) ainesosasta ja lopputulos on koostumukseltaan ja käytettävyydeltään kuin normi tofu, maku myös hyvin mieto ja kermainen. Mausta – marinoi ja käytä haluamallasi tavalla.
Resepti: @terveellisetherkut
Valmistus
Sekoita blenderissä 2,5 dl Elixi kuorittuja hampunsiemeniä
8,5 dl vettäKaada hamppu”maito” siivilän ja harson läpi ja puristele siitä kaikki mahdollinen neste pois (voit käyttää mäskin esimerkiksi näkkärissä tai sämpylätaikinassa). Kaada puristeltu neste kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen n. 25-30 minuuttia, kunnes hera alkaa erottua.
Kaada tämän jälkeen tofumuottiin; tai kuten minä siivilään jossa on harsokangas. jätä massa siivilään, kääntele harsokangas ympärille ja laita paino: esim astia ja jokin paino päälle.
Laita jäähtyneenä jääkaappiin ja hampputofu on käytettävissä seuraavana päivänä!