Pellava auttaa vatsan hyvinvoinnissa 

Vatsan toiminnan häiriölle voi olla monta tekijää. Stressi, kiire, huonosti nukutut yöt, hormoni-toiminnot, liian vähäinen veden juonti ja liikkuminen voivat kaikki osaltaan vaikuttaa suoliston toimintaan, mutta usein häiriöiden syy löytyy ruokavaliosta. 

Meistä jokaisella on varmasti jossain vaiheessa elämänsä ollut ajanjaksoja, kun vatsa ei ole toiminut normaalisti. Olotila on usein hallitseva ja vaikuttaa yleisvointiin merkittävästi. Siksi onkin hyvä pitää huolta vatsasta jatkuvasti, ja ennaltaehkäisevästi, muun muassa kiinnittämällä huomiota ruokavalioon. 

Kuidulla on erittäin tärkeä tehtävä suolistomme toiminnassa, se virtaa pilkkoutumattomana ruoansulatuskanavamme läpi ja huolehtii, että erilaiset kuona-aineet poistuvat elimistöstämme riittävän nopeasti. Kuitu siis tavallaan siivoaa elimistöämme!

Vispipuuroa mansikoilla ja pellavarouheella

Liukenematonta ja liukenevaa kuitua ihanteellisessa suhteessa 

Kuituja on kahta erilaista, liukenematonta ja liukenevaa. Meidän tulisi saada näistä molempia päivittäisessä ruokavaliostamme. Pellavansiemenet sisältävät liukenematonta ja liukenevaa kuitua ihanteellisessa suhteessa toisiinsa. 

Liukeneva kuitu sitoo itseensä nestettä, muodostaen suoliston pinnalle geelimäisen pinnoitteen, jonka tarkoituksena on helpottaa suolen toimintaa. Saat liukenevaa kuitua muun muassa hedelmistä ja marjoista. 

Liukenematon kuitu puolestaan nopeuttaa massan kulkeutumista suolistossamme ja parantaa vatsan vointia. Tällaista kuitua saa pääasiassa viljavalmisteista. 

Pellavansiemenrouhe sisältää runsaasti ravintokuitua, jossa on lignaania enemmän kuin missään muussa kasvikunnan tuotteessa. 

Kuitu auttaa myös painonhallinnassa

Sujuvasti toimiva ruoansulatus ja aineenvaihdunta ovat tärkeässä osassa normaalin painon hallintaa. Kuitujen nauttiminen aamiaisella lisää kylläisyyden tunnetta ja pitää vatsamme kylläisenä pidempään. 

Kun kiinnitämme riittävän kuidun saantiin huomiota ruokavaliossamme, huomaamme pian että lautanen täyttyy helposti ihanilla kasviksilla, viljoilla ja hedelmillä rasvaisten vaihtoehtojen sijaan. 

Kuitu myös kontrolloi verensokeria, pitäen makeanhimon loitolla ja huolehtien ettemme sorru epäterveellisiin välipalavaihtoehtoihin pitkin päivää!

Syötkö riittävästi kuituja?

Kuidun päivittäinen saantisuositus on vähintään 25–35 grammaa vuorokaudessa. 

Nauttimalla esimerkiksi päivittäisen saantisuosituksen pellavansiemenrouhetta (2 ruokalusikallista), täytät jo lähes neljäsosan kuidun tarpeestasi.

Kuiturikas ruokavalio

Paksu- ja peräsuolisyöpä on yksi Suomessa yleisimmin esiintyvistä syövistä. Kuidun merkitystä suolistosyöpien kehittymisessätä on tutkittu ja JAMA Oncology -lehden (2017) julkaisemassa tutkimuksessa todettiin, että runsaskuitupitoinen ruokavalio saattaa myös parantaa potilaiden ennustusta diagnoosin jälkeen. Tutkimuksessa 1 600 paksu- ja peräsuolisyöpää sairastavaa miestä ja naista seurattiin keskimäärin kahdeksan vuoden ajan.

Elixi Oil Gastrobene osaksi vatsaystävällistä ruokavaliota

Elixi Oil Gastrobene on ravintolisävalmiste, joka yhdistää pellavan ja maitohappobakteerin ainutlaatuiset terveyttä edistävät ominaisuudet. Vaikutus perustuu maitohappobakteerin, pellavan kuitujen  ja Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappojen yhteisvaikutukseen. Maitohappobakteeri kiinnittyy suolen pinnalle ja on osa suoliston hyödyllisten bakteerien kantaa. Hyödyllisten bakteerien tarkoitus on hillitä haitallisten bakteerien kasvua Pellava puolestaan edistää probioottien kasvua elimistössä. 

Gastrobene on vaikutuksiltaan Turun yliopiston kuluttajatestissä vatsaongelmaisilla toimivaksi havaittu valmiste, 65 % testaajista koki saavansa apua tuotteesta!

Gastrobene-rouhetta voi lisätä aamiaisen tai välipalan joukkoon jugurttiin, smoothieen, viiliin, rahkaan tai puuroon. Se on helppo ja nopea tapa edistää vatsan terveyttä.

Elixi Oil Gastrobene on ravintolisävalmiste, joka yhdistää pellavan ja maitohappobakteerin ainutlaatuiset terveyttä edistävät ominaisuudet