Pellavasta on hyötyä myös kauneudenhoidossa

Pellavansiemenöljyn vaikutukset vatsan ja suoliston toimintaan sekä aivojemme ruokkimiseen ovat monelle varsin hyvin tiedossa, mutta oletko ikinä harkinnut pellavan lisäämistä osaksi kauneudenhoitorutiiniasi?

Pellavansiemenöljyllä on kosmeettisia vaikutuksia ihoon, kynsiin ja hiuksiin!

Kasvonaamio pellavansiemenöljystä

Pellavansiemenöljy ihonhoidossa

Pellavansiemenöljyn sisältämät välttämättömät rasvahapot toimivat sekä sisäisesti että ulkoisesti pitäen ihon kosteutettuna. Hyvin kosteutettu iho vähentää ryppyjen ja muiden ikääntymisen merkkien ilmentymistä. Pellavansiemenöljyä voi myös levittää ärtyneelle iholle sitä helpottamaan, tai silottamaan karheutta. 

Koska pellavansiemenöljyllä on tulehdusta estäviä vaikutuksia, voi se myös auttaa vähentämään ärsytystä, punoitusta sekä allergisia oireita. Pellavansiemenet estävät talineritystä, jolloin sitä on myös käytetty aknen kontrolloimisessa.

Omega-3 auttaa kehoa tuottamaan kollageenia, joka pitää ihon pehmeänä ja elastisena. Pellavansiemenöljyn lignaanit kirkastavat ihoa ja suojelevat sitä auringon aiheuttamilta vahingoilta. 

Vinkki kuulaaseen ihoon

Sekoita hunajaa ja pellavansiemenöljyä yhteen ja hiero kasvoille ja kaulalle. Anna vaikuttaa 15-20 minuuttia ja huuhdo vedellä. Voit halutessasi lisätä massaan sokeria, ja käyttää naamiota myös kuorinta-aineena.

Naamio pellavansiemenöljystä

Pellavansiemenöljy hiustenhoidossa

Meidän suomalaisten hiukset ovat tunnetusti hentoja ja etenkin käsiteltyinä katkeamiselle alttiita. Tähänkin vaivaan saattaa apua löytyä pellavansiemenöljystä! 

Lignaanit toimivat vahvoina antioksidantteina jotka voivat auttaa uuden ja kestävämmän hiuksen kasvamista, estää katkeilua ja tarjota ravintoa päänahalle estäen muun muassa hilseilyä. Pellavansiemenöljyn sisältämät B-vitamiinit ja biotiini tekevät hiuksistasi myös joustavammat. 

Tiesitkö muuten myös, että pellavansiemenistä voi keittää itselleen täysin luontaisen hiusgeelin? 

Tätä geeliä on käytetty myös trendikkäässä curly girl hius-metodissa tuottamaan täydelliset ja luonnolliset kiharat!

Vinkki kiiltäviin hiuksiin

Hiero pellavansiemenöljyä päänahkaan sormenpäillä 10 minuutin ajan. Levitä sitten öljy myös pituuksiin ja anna vaikuttaa tunnin ajan. Huuhtele vedellä, ja pese halutessasi shampoolla tai hoitoaineella.

Pellavansiemenöljy kynsien hoidossa

Katkeilevat kynnet ovat yleinen vaiva sellaisille, jotka ovat yrittäneet omien kynsien kasvattamista! Pellavansiemenöljyn sisältämä omega-3 auttaa myös tähän vaivaan. Hyvät rasvat auttavat kynsiä kasvamaan terveinä ja vahvoina, ennaltaehkäisten niiden lohkeilua. 

Vinkki vahvoihin kynsiin ja pehmeisiin käsiin

Hiero pellavansiemenöljyä kynsiin, kynsinauhoihin ja käsiin kahdesti viikossa ja anna vaikuttaa hetki. Huuhtele vedellä. 

Miten lisätä pellavansiemenöljyä päivittäiseen ruokavalioon?

Pellavansiemenöljyä kannattaa nauttia ulkoisten hoitojen lisäksi myös päivittäisessä ruokavaliossa sisäisesti. Pellavansiemenöljyn päivittäinen käyttösuositus on 1-2 ruokalusikallista, jonka voi sekoittaa muun muassa salaatin, smoothien, puuron tai jugurtin joukkoon. Öljyä voi nauttia myös sellaisenaan esimerkiksi aamupalan yhteydessä. 

Runsaasti omega-3:a sisältäviä pellavatuotteita on saatavilla myös pellavansiemeninä, maustamattomana pellavansiemenrouheena ja maustettuna Makurouheena

Kotimaiset pellava- ja hampputuotteet hyvinvointiin!