Elixi Pellavansiemenöljy 250ml

Elixi Pellavansiemenöljystä saat kätevästi kehollesi välttämättömiä rasvahappoja. Paranna aamiaisesi ravintoarvoa lisäämällä lusikallinen öljyä jogurttiin, tai viimeistele salaattisi lorauksella maistuvaa öljyä.

Pellavansiemenöljy sisältää omega-3- (alfalinoleenihappo) ja omega-6- (linolihappo) rasvahappoja sekä lisäksi omega-9-rasvahappoa (öljyhappo). Pellavansiemenöljy on kaikista kasviöljyistä paras alfalinoleenihapon (omega-3) lähde. Alfalinoleenihappo ja linolihappo ovat tärkeitä solukalvojen rakennusaineita. Alfalinoleenihappo auttaa myös ylläpitämään veren normaalia kolesterolitasoa. Korkea kolesteroli on sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijä. Suotuisa vaikutus saavutetaan nauttimalla 2 g päivässä alfalinoleenihappoa.

Pellavansiemenöljyn rasvahapoista n. 93 % on tyydyttymätöntä rasvaa. Tyydyttyneen rasvan korvaaminen tyydyttymättömällä rasvalla vaikuttaa suotuisasti kolesteroliarvoihin ja verenpaineeseen.

5,60 

Tuotetiedot

Ravintoarvo keskimäärinper 100 g
Energiaa3700 k / 900 kcal
Rasvaa, josta100 g
tyydyttyneitä rasvahappoja7,3 g
kertatyydyttymättömiä rasvahappoja13,8 g
monityydyttymättömiä rasvahappoja, josta73,9 g
omega-3-alfalinoleenihappoa59,0 g
omega-6-linolihappoa14,9 g
omega-9-öljyhappoa13,8 g
Hiilihydraatteja0 g
Proteiinia0 g

 

Saatavuus

Elixi Pellavansiemenöljy on saatavilla Prismoista, K-supermarketeista ja K-citymarketeista kautta maan.

Annostus ja käyttö:

Elixi Pellavansiemenöljyä voi nauttia joko sellaisenaan tai sekoittamalla esimerkiksi jogurttiin, viiliin, piimään tai marjarahkaan, aikuiset ruokalusikallinen (8 ml) ja lapset teelusikallinen (5 ml) päivässä. Öljyä voidaan käyttää myös leivonnassa tai salaatinkastikkeissa. Tuote on 250ml pullossa.

Tuote ei sovellu paistamiseen.

Ainesosat:

Kylmäpuristettu pellavansiemenöljy

Pakkaus:

250 ml lasipullo

Säilytys:

Viileässä, auringonvalolta suojattuna, avattuna jääkaapissa.

Valmistaja:

Elixi Oil Oy. 31400 Somero. www.elixioil.fi

Valmistettu:

Tuote on valmistettu valvotusti sopimusviljellystä suomalaisesta luomu pellavansiemenestä. Elixi® on rekisteröity tavaramerkki.