Elixi Pellavansiemenöljy

Elixi Pellavansiemenöljystä saat kätevästi kehollesi välttämättömiä rasvahappoja. Paranna aamiaisesi ravintoarvoa lisäämällä lusikallinen öljyä jogurttiin, tai viimeistele salaattisi lorauksella maistuvaa öljyä.

Pellavansiemenöljy sisältää omega-3- (alfalinoleenihappo) ja omega-6- (linolihappo) rasvahappoja sekä lisäksi omega-9-rasvahappoa (öljyhappo). Pellavansiemenöljy on kaikista kasviöljyistä paras alfalinoleenihapon (omega-3) lähde. Alfalinoleenihappo ja linolihappo ovat tärkeitä solukalvojen rakennusaineita. Alfalinoleenihappo auttaa myös ylläpitämään veren normaalia kolesterolitasoa. Korkea kolesteroli on sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijä. Suotuisa vaikutus saavutetaan nauttimalla 2 g päivässä alfalinoleenihappoa.

Pellavansiemenöljyn rasvahapoista n. 93 % on tyydyttymätöntä rasvaa. Tyydyttyneen rasvan korvaaminen tyydyttymättömällä rasvalla vaikuttaa suotuisasti kolesteroliarvoihin ja verenpaineeseen.

5,60 

Tuotetiedot

Ravintoarvo keskimäärin per 100 g
Energiaa 3700 k / 900 kcal
Rasvaa, josta 100 g
tyydyttyneitä rasvahappoja 7,3 g
kertatyydyttymättömiä rasvahappoja 13,8 g
monityydyttymättömiä rasvahappoja, josta 73,9 g
omega-3-alfalinoleenihappoa 59,0 g
omega-6-linolihappoa 14,9 g
omega-9-öljyhappoa 13,8 g
Hiilihydraatteja 0 g
Proteiinia 0 g

 

Saatavuus

Elixi Pellavansiemenöljy on saatavilla Prismoista, K-supermarketeista ja K-citymarketeista kautta maan.

Annostus ja käyttö:

Elixi Pellavansiemenöljyä voi nauttia joko sellaisenaan tai sekoittamalla esimerkiksi jogurttiin, viiliin, piimään tai marjarahkaan, aikuiset ruokalusikallinen (8 ml) ja lapset teelusikallinen (5 ml) päivässä. Öljyä voidaan käyttää myös leivonnassa tai salaatinkastikkeissa.

Tuote ei sovellu paistamiseen.

Ainesosat:

Pellavansiemenöljy

Säilytys:

Viileässä, auringonvalolta suojattuna. Avattuna jääkaapissa