Pidä verensokeritasot kurissa arjen valinnoilla

Jatkuva verensokeritason koholla oleminen voi olla uhka terveydelle

Meistä jokainen on varmasti joutunut tilanteeseen, jossa kiireessä on ateriaväli päässyt venähtämään tuntikausien mittaiseksi ja arjen askareista ei meinaa tulla yhtään mitään. 

Ajattele, millaista myllerrystä elimistön sisällä tapahtuisi, kun tila olisi jatkuva. 

Kun sokeriarvot heilahtelevat, ovat koholla tai matalalla liian pitkään, voi ensisijaisina seuraamuksena ilmetä päänsärkyä, huonovointisuutta ja väsymystä. Jos esimerkiksi kohonnut tila jatkuu jatkumistaan, voi tästä koitua uhkaava tila terveydelle. Pitkään jatkunut kohonnut verensokeritaso voi altistaa muun muassa insuliiniresistenssille, metaboliselle oireyhtymälle ja kakkostyypin diabetekselle. 

70-vuotias nainen syö salaattia ja hymyilee

Verensokerin säätely unen avulla 

Unen alkuvaiheessa verensokeri nousee normaalisti noin 20% ja tasoittuu siitä yön myötä, pysyen tasaisena läpi unen. Tämä johtuu siitä, että unen aikana glukoosin käyttö energianlähteenä laskee. 

Siispä huonosti nukutut yöt ja univaje vaikuttavat merkittävästi verensokerin säätelyyn. On tutkittu, että niiden, jotka nukkuvat alle 6,5 tuntia yössä insuliiniherkkyys on jopa 40% alhaisempi kuin niiden, jotka saavat 7-8 tuntia unta yössä. Insuliiniherkkyyden heikentymisellä on monia vaikutuksia – verensokerin heittelyt ja altistuminen ylipainolle ja kakkostyypin diabetekselle. 

Univaikeuksista säännöllisesti tai epäsäännöllisesti kärsivät myös varmasti ovat myös tunnistaneet erilaisia kasvaneita mielitekoja epäterveellisiä ruokia kohtaan verrattuna niihin aikoihin, jolloin uni on ollut parempaa. 

Verensokerin säätely liikunnan avulla

Sen lisäksi, että säännöllinen liikunta auttaa meitä stressinhallinnassa, unenlaadussa, painonhallinnassa, sydän-, aivo- tuki- ja liikuntaelin- sekä verisuoniterveydessä, on se myös oiva tapa tehostaa aineenvaihduntaa ja insuliiniherkkyyttä. 

Liikunta tehostaa insuliinin vaikutusta useimmiten laskien verensokeria. Tämä tapahtuu liikunnan aikana ja sen jälkeen. Liikunta myös hillitsee liiallista sokerintuotantoa, ja tehostaa sen käyttöä lihaksistossa. Kaikista suotuisammin insuliiniherkkyyteen vaikuttavaa liikuntaa on lihaskunto- ja aeroobinen liikunta, mutta myös kevyellä arkiliikunnalla on myönteisiä vaikutuksia. 

Vinkkimme arkiliikunnan maksimointiin

 • Hyppää bussiin vasta toiseksi tai kolmanneksi lähimmältä bussipysäkiltä
 • Tee ruokaostoksia lähikaupassa ja kävele kassien kanssa kotiin 
 • Taukojumppaa aina kahvitauon päätteeksi tai mainoskatkoilla televisiota katsoessa
 • Liikuskele, kun puhut puhelimessa
 • Aina kun voit, suosi portaita hissin sijaan

Verensokerin säätely ruokavalion avulla 

Ruoista osa muuttuu elimistössämme sokeriksi hitaasti, ja osa nopeasti. Nopeasti sokeriksi muuttuvia ruokia ovat esimerkiksi virvoitusjuomat, peruna, leivonnaiset ja vaalea leipä. Hitaasti taas muuttuvat täysjyväviljat, marjat ja monet vihannekset. 

Glykeemisella indeksillä tarkoitetaan sitä, kuinka nopeasti hiilihydraatit imeytyvät suolistosta vereen. Glykeemisella kuormalla taas tarkoitetaan ruoan vaikutusta verensokeriin (annoskokoon suhteutettuna). Korkean glykeemisen kuorman ruoat ovat herkkiä altistamaan sydän- ja verisuonitaudeille, ylipainolle ja diabetekselle. 

Muutaman tunnin kuluttua nautittuasi nopeasti sokeriksi muuttuvia ruokia, laskee verensokerisi äkillisesti, ja aiheuttaa väsähtämistä ja insuliinin tarvetta. Hitaasti sokeriksi muuttuvat ruoat pitävät kylläisyyden tunteen pidempään, sillä verensokeri ei pääse heilahtelemaan. 

Suosi näitä ruoka-aineita ja ravintolisiä

 1. Kuitupitoiset ruoat, kuten pellavansiementuotteet
 2. Täysjyväviljat
 3. Marjat 
 4. Hedelmät 
 5. Useat vihannekset, kuten palkokasvit 
 6. Pähkinät
 7. Kromi
 8. Magnesium
 9. Sipulit
 10. Mausteet, kuten kaneli

Välttele näitä ruoka-aineita

 1. Virvoitusjuomat
 2. Vaalea leipä
 3. Leivonnaiset 
 4. Makeiset
 5. Alkoholi
 6. Siirapit
 7. Pitkälle prosessoidut valmisruoat 
 8. Mehut 
 9. Siirapit
 10. Raffinoidut, eli puhdistetut viljat

Elämäntavat ovat omissa käsissämme

Yhteenvetona; hetkelliset ja satunnaiset vaihtelut verensokerissamme ovat tavallisia eivätkä täysin vältettävissä. Jatkuvaa tai pitkäaikaista verensokerin laskua tai nousua voimme kuitenkin ehkäistä omilla arjen valinnoilla ja elämäntaparemontilla. Säännöllinen liikunta, riittävä uni ja tasainen monipuolinen ruokavalio ruokkivat kaikki toistensa menestystä ja auttavat pitämään verensokerin vaihtelut kurissa. 

Arkirutiineihin voi helposti myös lisätä ravintolisän, joka on helppo muistaa ottaa osana esimerkiksi aamiaista, välipalaa tai iltapalaa. 

Elixi Glukobene® edistää veren glukoositasojen pysymistä normaalina 

Patentoitu Elixi Glukobene® -ravintolisä on ainutlaatuinen kotimaisen pellavansiemenrouheen, kromin, magnesiumin ja männynkuoriuutteen seos. Elixi Glukobenessa oleva kromi edistää veren glukoositasojen pysymistä normaalina. Elixi Glukobene® on tarkoitettu osaksi monipuolista ruokavaliota ja sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. 

Kromi

Glukobene® sisältää kromia, joka edistää veren glukoositasojen pysymistä normaalina.  Aikuisten saantisuositus on 50-200 mikrogrammaa  kromia vuorokaudessa. Kromia tarvitsevat tavallista enemmän ikääntyneet , diabeetikot ja stressille altistuneet henkilöt. Päivän annoksessa (10g) Glukobene® –ravintolisää  on kromia 240 mikrogrammaa.

Männynkuoriuute

Glukobene® sisältää 100 mg kuoriuutetta.

Kuitu

Glukobene® on runsaskuituinen tuote. Se sisältää pellavansiemenrouhetta, jonka kuiduista 1/3 osa on liukenevaa ja 2/3 liukenematonta kuitua.

Magnesium

Magnesium edistää normaalia energiaaineenvaihduntaa, auttaa vähentämään väsymystä, edistää lihasten ja hermoston normaalia toimintaa. Magnesiumin tarve saattaa kasvaa esim. keliakian tai diabeteksen seurauksena.

Lignaani

Tuotteessa olevan pellavansiemenrouheen mukana tulee runsaasti lignaania. Lignaani muistuttaa rakenteeltaan soijan flavonoideja. Pellavasiemenrouheessa on lignaania kasvikunnan tuotteista eniten. Lignaani on tärkein kotimainen kasviestrogeeni.

Eliixi Glukobene

Tuotetta ei suositella raskaana oleville tai imettäville. Ravintolisä ei myöskään korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Ei lasten ulottuville.

Hanki omasi nyt apteekista tai verkkokaupastamme!

Katso myös nämä!