Pellava auttaa vatsan hyvinvoinnissa

Vatsan toiminnan häiriölle voi olla monta tekijää. Stressi, kiire, huonosti nukutut yöt, hormoni-toiminnot, liian vähäinen veden juonti ja liikkuminen voivat kaikki osaltaan vaikuttaa suoliston toimintaan, mutta usein häiriöiden syy löytyy ruokavaliosta. 

Kesä onkin monen vatsalle hankalaa aikaa, kun lomalla tulee syötyä epäsäännöllisemmin eikä ruoan kuitupitoisuuteen muista aina kiinnittää erityistä huomiota. 

Kuidulla on erittäin tärkeä tehtävä suolistomme toiminnassa. Se virtaa pilkkoutumattomana ruoansulatuskanavamme läpi ja huolehtii, että erilaiset kuona-aineet poistuvat elimistöstämme riittävän nopeasti. Kuitu siis tavallaan siivoaa elimistöämme!

Hands view of young people eating brunch and drinking smoothies bowl with ecological straws in trendy bar restaurant - Healthy lifestyle, food trends concept - Focus on left woman face

Liukenematonta ja liukenevaa kuitua ihanteellisessa suhteessa 

Kuituja on kahta erilaista, liukenematonta ja liukenevaa. Meidän tulisi saada näistä molempia päivittäisessä ruokavaliostamme. Kuidun päivittäinen saantisuositus on vähintään 25–35 grammaa vuorokaudessa. 

Liukeneva kuitu sitoo itseensä nestettä, muodostaen suoliston pinnalle geelimäisen pinnoitteen, jonka tarkoituksena on helpottaa suolen toimintaa. Liukeneva kuitu vaikuttaa verensokerin säätelyyn ja kolesteroliin. Saat liukenevaa kuitua muun muassa hedelmistä ja marjoista. 

Liukenematon kuitu puolestaan nopeuttaa massan kulkeutumista suolistossamme ja parantaa vatsan vointia. Tällaista kuitua saa pääasiassa viljavalmisteista. 

Muun muassa pellavansiemenet sisältävät liukenematonta ja liukenevaa kuitua ihanteellisessa suhteessa toisiinsa. 

 Pellava sisältää runsaasti ravintokuitua, jossa on lignaania enemmän kuin missään muussa kasvikunnan tuotteessa. Omega-3:n alfalinoleenihappo (ALA) edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina.

Kesäturvotus kuriin tällä muistilistalla!

  1. Vesi on kaiken a ja o, juo 2-3 litraa päivässä
  2. Kuitu auttaa ummetukseen
  3. Maitohappobakteerit tasapainottamaan suolen toimintaa 
  4. Pienennä annoskokoa
  5. Pureskele kunnolla, vältä hotkimista
  6. Liiku säännöllisesti, myös hyötyliikunta lasketaan
  7. Kevennä suolamääriä
  8. Rasvaa kohtuudella, suosi pehmeitä
  9. Korvaa hiilihapolliset juomat vedellä
  10. Kokeile eri ruoka-aineiden karsimista, kaikkien vatsa on uniikki
Healthy bowel examination as gastrological organ checkup tiny person concept

Kuitu auttaa myös painonhallinnassa

Sujuvasti toimiva ruoansulatus ja aineenvaihdunta ovat tärkeässä osassa normaalin painon hallintaa. Kuitujen nauttiminen aamiaisella auttaa pitämään vatsan kylläisenä pidempään.

Kun kiinnitämme riittävän kuidun saantiin huomiota ruokavaliossamme, huomaamme pian että lautanen täyttyy helposti ihanilla kasviksilla, viljoilla ja hedelmillä rasvaisten vaihtoehtojen sijaan. 

Kuitu myös kontrolloi verensokeria, pitäen makeanhimon loitolla ja huolehtien ettemme sorru epäterveellisiin välipalavaihtoehtoihin pitkin päivää!

Elixi Gastrobene vatsan hyvinvointiin

Elixi Oil Gastrobene osaksi vatsaystävällistä ruokavaliota

Elixi Oil Gastrobene on ravintolisävalmiste, joka yhdistää pellavan ja maitohappobakteerin ainutlaatuiset terveyttä edistävät ominaisuudet. Vaikutus perustuu maitohappobakteerin, pellavan kuitujen  ja Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappojen yhteisvaikutukseen. Maitohappobakteeri kiinnittyy suolen pinnalle ja on osa suoliston hyödyllisten bakteerien kantaa. Hyödyllisten bakteerien tarkoitus on hillitä haitallisten bakteerien kasvua. 

Gastrobene on vaikutuksiltaan Turun yliopiston kuluttajatestissä vatsaongelmaisilla toimivaksi havaittu valmiste, 65 % testaajista koki saavansa apua tuotteesta!

Gastrobene-rouhetta voi lisätä aamiaisen tai välipalan joukkoon jugurttiin, smoothieen, viiliin, rahkaan tai puuroon. Se on helppo ja nopea tapa edistää vatsan terveyttä.

Osta Gastrobene-ravintolisäsi lähimmästä apteekistasi tai Elixin verkkokaupasta www.elixi.fi

Katso myös nämä!