Hallitse riskiäsi sairastua sydän- ja verisuonitauteihin elintapahoidolla

Sydän- ja verisuonisairaudet ovat suomalaisia kansantauteja, joihin valitettavan usea meistä joutuu syömään lääkkeitä. Vaikka lääkkeet ovat usein paikallaan ja perusteltuja, voi sydän- ja verisuonitauteja ennaltaehkäistä useilla elämäntapavalinnoilla, kuten liikunnalla, ruokavaliolla ja tutkitusti toimivien ravintolisien käytöllä.

Sydän- ja verisuonisairauksia havaitaan Suomessa valitettavan paljon ja ne aiheuttavat nykyään noin puolet työikäisten kuolemista. Sepelvaltimotauti onkin syöpien ohella merkittävin kansansairautemme. Jo kahdella miljoonalla meistä on kohonnut verenpaine, ja vain joka viidennen verenpaine on ihanteellisella tasolla. Jopa miljoona meistä käyttää verenpainetta alentavia lääkkeitä.

Vaikka perintötekijöillä, iällä ja sukupuolella on osuutensa asiaan, vaikuttaa voi merkittävästi myös omilla elintavoilla.

Verenpaineen vaikutus terveyteen

Verenpaineella tarkoitetaan verisuonissa vallitsevaa painetta, joka syntyy sydämen pumpatessa verta valtimoihin. Kohonnut verenpaine on maailmanlaajuisesti yksi merkittävimmistä elinikää lyhentävistä tekijöistä ja omasta tilanteestaan voi pysyä perillä vain mittauksella.

 Ylipaino on haitallista sydämelle

Normaalipainossa pysyttely auttaa ehkäisemään sydän- ja verisuonisairauksia. Liikunnan ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa hikistä puurtamista salilla, vaan jo päivittäinen 30 minuutin annos arkiliikuntaa auttaa painonhallinnassa ja tukee hyvinvointia.

Sydän nauttii oikeanlaisesta, liikunnasta lähtöisin olevasta rasituksesta joka vahvistaa sen toimintaa.

Korkea kolesteroli lisää valtimotaudin riskiä

Kolesteroli on elimistölle välttämätöntä, mutta liiallisena erittäin haitallista. Korkea kolesteroli altistaa monelle verisuonisairaudelle.

Kolesterolia kertyy valtimoiden seinämiin, vaikeuttaen veren kulkemista. Koska kohonnut kolesteroli ei tunnu miltään, sen tunnistaa vain mittaamalla, suositeltu tarkastusväli on noin 4 vuoden välein.

Näin vaikutat kolesteroliin:

  • Lisää pehmeitä rasvoja Niitä saat muun muassa kasviöljyistä kuten pellavansiemenöljystä. Pehmeitä rasvoja on myös siemenissä, pähkinöissä ja kalassa. Kova, eli tyydyttynyt rasva vaikuttaa kolesteroliarvoja nostavasti ja pehmeät, eli tyydyttymättömät rasvat hyödyllisesti alentavat haitallista kolesterolia.
  • Kasvisteroleita tai -stanoleita sisältävät valmisteet, kuten pellavansiemenrouhepohjainen Elixi Heartbene, jonka sisältämät kasvisterolit alentavat kolesterolia, vähentämällä ravinnon kolesterolin imeytymistä suolesta verenkiertoon.
  • Ravinnon kuidun lisääminen on hyödyllistä. Pellava sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän liukenematonta ja liukenevaa kuitua. 

Ehkäise sydän- ja verisuonisairauksia kotikonstein

Sydän- ja verisuonisaurauksia, kohonnutta verenpainetta ja korkeaa kolesterolia voidaan hoitaa sekä sairauden etenemisen pysäyttävillä lääkkeillä että oireita helpottavilla lääkityshoidoilla. 

Vaikka monen sairauden ensisijainen hoito on lääkitys, sydän- ja verisuonisaurauksia voi usein myös ehkäistä ennalta kotikonstein. Ajatus voi tuntua työläältä, mutta jo muutamin helpoin konstein voi saada aikaan merkittäviä muutoksia.

Meidän vinkkimme:

  • Liiku säännöllisesti ja suhteuta energiansaantisi liikunnan määrään. Painon pitäminen normaalina ehkäisee riskiä sairastua.
  • Opi tunnistamaan kovat ja pehmeät rasvat ja niiden lähteet. Korvaa kovat rasvat aina pehmeillä rasvoilla kun se on mahdollista.
  • Muista kohtuus alkoholin käytössä. Runsaasti juovilla on huomattavasti suurempi riski sairastua kuin kohtuukäyttäjillä.
  • Lopeta tupakointi. Tupakointi lisää sepelvaltimotaudin ja syöpien riskiä merkittävästi.
  • Kiinnitä huomiota ruokavalioosi; siitä tulisi saada siitä monipuolisesti vitamiineja, hivenaineita, kuituja, rasvahappoja, proteiinia, hiilihydraatteja ja energiaa.
  • Vähennä suolan määrää ja varo piilosuolaa. Suomessa sekä naisten että miesten suolan saanti ylittää keskimääräisesti 12–16 kertaisesti tarpeemme.
  • Ravintolisävalmisteet, kuten Suomalainen Elixi Heartbene voivat tuoda apua ruokavaliomuutoksiin helposti kiireisen arjen keskellä.

Elixi Heartbene normaalin verenpaineen edistämiseen ja kolesterolin alentamiseen

Elixi Heartbenessä on tasapainoinen kalium- ja kalsiumsuhde. Kalium edistää verenpaineen pysymistä normaalina. Heartbene sisältää kasvisteroleita, joiden on osoitettu alentavan veren kolesterolia. 

Heartbenen sisältämä kasvisteroli ja kalium ovat osoittaneet toimivuutensa tieteellisissä tutkimuksissa, joten kohonneesta kolesterolista tai verenpaineesta kärsiville ne ovat hyviä keinoja ennaltaehkäistä vakavampia ongelmia.

 Käyttämällä Heartbeneä suositellun annoksen verran päivittäin, hyödyt tuotteen sydänterveyttä edistävästä vaikutuksesta. Pellavansiemenpohjaista Heartbeneä voi helposti lisätä esimerkiksi puuron, smoothien tai jogurtin joukkoon.

Osta Heartbene-ravintolisäsi lähimmästä apteekistasi tai Elixin verkkokaupasta www.elixi.fi

Katso myös nämä!