Mitä sinun tulee tietää pellavasta?

Pellava on pieni siemen, jolla on suuret terveyshyödyt. Pellavan hyvät ominaisuudet tiedostettiin laajalti jo muinaisessa Babyloniassa ja Egyptissä, jossa sitä alettiin käyttää ruuanlaitossa ja lääkkeenä sen hyvien ominaisuuksien ansiosta. Sen omega-3- ja omega-6 -suhde on vertaansa vailla, ja lisäksi se sisältää runsaasti kuitua ja lignaania, tehden siitä arjen todellisen superseedin!

Miksi sinun pitäisi kokeilla pellavaa?

Oletko huolissasi kolesteroliarvoistasi tai sydämesi terveydestä?  Pellavansiemen sisältää runsaasi Omega-3-rasvahappoa, joka edistää veren kolesteroliarvojen pysymistä normaalina. Pellava myös hellii suolistoamme edistäen vatsan normaalia toimintaa suuren kuitupitoisuutensa ansiosta. Paitsi että se on terveellistä, maistuu se myös hyvältä monen eri ruoan lisukkeena.

Pellavaa pöytään!

Pellavaa voi nauttia kokonaisten siementen, rouheen tai öljyn muodossa.  Se sopii erinomaisesti leivontaan, sekä juomien ja salaatinkastikkeiden joukkoon. Kokeile esimerkiksi kokonaisia Elixi pellavansiemeniä kananmunan korvikkeena leivonnassa tai tee niistä vatsaa ja mieltä hellivä juoma hauduttamalla niitä kuumassa vedessä neilikan ja kanelin kanssa. Mausta makusi mukaan hunajalla, mintulla tai raastetulla appelsiininkuorella. Voit myös lorauttaa tilkan Elixi Luomu pellavansiemenöljyä salaatinkastikkeeseen tai pastan joukkoon. Vai etsitkö sopivaa rikastusta aamiaispöytääsi? Koosta herkullinen aamiainen lisäämällä lusikallinen Makurouhetta aamupuuron, smoothien tai jogurtin joukkoon. Pellava tuo ruokiin pehmeän pähkinäisen maun. Inspiroidu ihanista pellavaisista resepteistämme.