Tuoreen saksalaisen tutkimuksen mukaan yli 70% keski-ikäisistä saksalaisista naisista on vaarassa sairastua sydän tai verisuonitautiin liian vähäisen Omega-3:n saannin vuoksi. Tutkimus suosittelee, että lähes kaikkien tulisi lisätä Omega-3:a ruokavalioonsa.

 

EFSA:n hyväksymät terveysväittämät Omega-3-valmisteille ovat niiden positiiviset vaikutukset aivojen, silmien, verisuonten ja sydämen toimintaan. Tutkimuksessa huomattiin, että keski-ikäisille naisille, jotka nauttivat Omega-3:a alle 4 % suositellusta päiväannoksesta, oli huomattava riski sairastua sydänsairauteen.

 

Sydän- ja verisuonitaudit ovat yleisiä Euroopassa ja naiset ovat herkemmin vaarassa sairastua kuin miehet. Iän myötä riski sairastua kasvaa; kun 20-39-vuotiailla naisilla riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin on 10 %:n luokkaa, 40-59-vuotiailla naisilla se on jo 35,5 %.

 

Omega-3:n sisältämä EPA ja DHA kuitenkin suojelevat sydän- ja verisuonitautien riskeiltä. Suositeltu päiväannos EPA:a ja DHA:ta on 250-500 mg päivässä per terve aikuinen.  EPA:n ja DHA:n imeytymistä elimistöön edistää erityisesti Omega-6 nautittuna oikeassa suhteessa Omega-3:n kanssa. Pellavatuotteissa tämä suhde on ihanteellinen. Siksi myös Elixi Heartbene-tuote on valmistettu pellavasta, joka yhdistettynä sopivassa suhteessa kaliumiin, tiamiinin sekä kasvisteroleihin edistää kaikkea sydän- ja verisuoniston normaalia toimintaa: kolesterolin alentamista, verenpaineen nousun estämistä sekä yleistä sydämen normaalia toimintaa.  

 

Lue alkuperäinen artikkeli Omega-3-tutkimuksesta täältä: http://www.nutraingredients.com/Research/Two-thirds-of-middle-aged-German-women-have-low-omega-3-Increased-risk-of-heart-disease

 

Tutustu Elixi Bene-sarjan tuotteeseen Heartbeneen osana sydämen hyvinvointia edistävää ruokavaliota