Pellavan hyvät terveysvaikutukset on tunnettu laajalti jo vuosituhansien ajan. Uusimpien tutkimusten valossa pellavaan liitetään lisääntyvissä määrin positiivisia terveysvaikutuksia. Listasimme 3 tunnetuinta faktaa pellavan hyvistä vaikutuksista terveyteemme:

 

  1.    Pellavalla on ihanteellinen rasvahappokoostumus

 

  1.     Pellava on runsaskuituinen

Pellavan painosta 28 % on kuitua. Ravinnolla, jossa on runsaasti ravintokuitua, on hyödyllinen vaikutus glukoosi- ja rasva-aineenvaihduntaan. Kuidun saanti lisää myös suolen toimintaa ja ennaltaehkäisee ja tasapainottaa monia suoliston häiriötiloja.

  1.     Pellava on erinomainen lignaanin lähde

Lignaanit ovat soluseinämiä vahvistavia komponentteja. Ne ovat kasviskemikaaleja, joiden roolia ihmisravinnossa, erityisesti syövän ehkäisemisessä, tutkitaan aktiivisesti.

Elixi Oilin sopimusviljelynä valmistamat pellavatuotteet ovat erinomaisia rasvahappojen, kuidun ja lignaanin lähteitä. Ne valmistetaan Oxysafe-kylmäpuristusmenetelmällä, joka säilyttää kaikki arvokkaat pellavan ominaisuudet muuttumattomina pellolta lautaselle.