Hamppu on ruoka-aine, jonka uskomattomat terveyshyödyt on jo pitkään tiedostettu. Hampunsiemenet sisältävät runsaasti proteiinia, kuitua ja hyviä rasvoja, sekä paljon vitamiineja ja mineraaleja. Hamppu sisältää vain vähän hiilihydraattteja esimerkiksi pähkinöihin verrattuna.

Elixi hampputuoteperhe koostuu neljästä tuotteesta, jotka sopivat kaikki päivittäiseen käyttöön lisäämään näiden tärkeiden ravintoaineiden saantia. Elixi hampputuotteet ovat allergisoimattomia, gluteenittomia, laktoosittomia ja vegaanisia. Jatka lukemista niin kerromme sinulle miksi sinunkin kannattaa syödä hamppua.

 

Runsaasti proteiineja helposti ja vaivattomasti

Hampussa on runsaasti aminohappoja sekä 12 muuta proteiinia. Sen proteiinipitoisuus on yli 25%. Hampunsiemenillä lisäät helposti annoksesi proteiinipitoisuutta, sillä niitä ei tarvitse erikseen liottaa tai kuumentaa. Elixi Hampunsiemenet sopivat hyvin esimerkiksi erilaisten salaattien päälle tai osaksi salaatinkastiketta. Myös Elixi Kuorittuja hampunsiemeniä voi ripotella vaikka salaatteihin, pastaan, keittoon tai mihin tahansa muuhun lämpimään tai kylmään ruokaan. Niiden koostumus ja maku on hampunsiemeniin nähden hieman vielä pähkinäisempi ja proteiinipitoisuus korkeampi. Elixi Hampunsiemenrouhe taas on hamppua karkeammassa muodossa. Se tuo lisää proteiinia sekä pähkinäistä rouheutta esimerkiksi smoothie- tai puuroannokseesi.

 

Alta näet kuinka paljon saat proteiinia Elixin hampunsiementuotteista / 100g:

Elixi Hampunsiemenet                                         22,4 g

Elixi Kuoritut Hampunsiemenet                        32,2 g

Elixi Hampunsiemenrouhe                                  28,8 g

 

Rasvahappoja ihanteellisessa suhteessa

Ihmiskeholle välttämättömien monityydyttymättömien rasvahappojen nauttimisen terveyshyödyt tunnetaan maailmanlaajuisesti. Hampun rasvasta jopa 80% on terveellistä monityydyttymätöntä rasvaa. Hampun hyvät rasvat ovat ideaalisessa suhteessa niin että Omega-6:n suhde Omega-3:een on 3:1. Tällaista rasvahapposuhdetta et löydä muista luonnon raaka-aineista!

Elixi hamppuöljystä saa lusikallisella päivittäisen suositellun rasvahappoannoksen, joka edistää hyvinvointiasi kattavasti. Hamppuöljyn tehoa tutkitaan jatkuvasti. Jotkut käyttävät sitä myös ihonsa hyvinvoinnin lisäämiseen – niin sisäisesti kuin ulkoisesti! Nopein tapa hyötyä hampunsiemenöljyn terveyshyödyistä on lorauttaa sitä lusikallinen tai kaksi smoothieen tai salaatinkastikkeen joukkoon.