Pellava on luonnollinen tapa hoitaa suolistosi terveyttä

Nykyaikaisen elämäntyylin hektisyys, epäterveelliset ruokailutottumukset, unettomuus  ja stressi vaikuttavat monien ihmisten vatsan normaaliin toimintaan negatiivisesti. 

Kuitu on oleellinen osa terveellistä ruokavaliota ja elintärkeä osa vatsan terveyttä. Ravintokuitu auttaa ylläpitämään suoliston terveyttä. Suosituksen mukaan kuitua tulisi saada vähintään 25–35 grammaa vuorokaudessa – Valitettavan moni ei kuitenkaan saa riittävästi kuitua päivittäisestä ruokavaliostaan. Tämä johtuu osalla suuresta määrästä prosessoitua ja jalostettua ruokaa, joissa kuitupitoisuus on alhainen. Pikaruoka, valkoiset viljat ja monet einekset ovat tyypillisiä esimerkkejä ruoka-aineista, jotka eivät sisällä juurikaan kuitua, ja saavat vatsan voimaan huonosti. 

Suoliston toimimattomuus aiheuttaa ikäviä vaivoja

Yksi merkittävimmistä ja yleisistä kuidun puutoksen vaikutuksista on ummetus.  Terveistäkin aikuisista ummetusta esiintyy 8-26 prosentilla. Ummetus on naisilla miehiä jonkin verran yleisempää, ja lisääntyy ikääntymisen myötä. Ummetusta voi esiintyä, kun riittämätön kuidun saanti on hidastanut ruoansulatusta ja vaikeuttanut suoliston toimintaa. Tästä johtuu monelle tuttu ja kiusallinen vaiva, turvotus. Pitkällä aikavälillä ummetus voi aiheuttaa muitakin ongelmia, kuten peräpukamia ja suolen seinämän pullistumia, divertikuloosia. 

Toinen ikävä seuraus kuidun puutteesta voi olla suoliston bakteerikannan epätasapaino. Kuitupitoinen ruoka toimii suolemme prebioottina, eli hyvien bakteerien kasvualustana. Kun kuitua ei saada tarpeeksi, haitalliset bakteerit voivat lisääntyä, ja hyödylliset bakteerit kärsiä. Tämä voi heikentää suoliston immuunijärjestelmää ja altistaa erilaisille tulehduksille. 

Kuidun puutteella voi olla myös negatiivinen painonhallintaan. Kuidun riittävästä saannista olisikin järkevää huolehtia jo aamiaisen yhteydessä, sillä kuitupitoinen ruoka täyttää paremmin ja pitää kylläisenä pidempään. Tämä auttaa vähentämään ylensyöntiä ja jatkuvaa napostelua.

Pellava on todellista superfoodia

Moni kärsii vatsavaivojen kanssa pitkään, vaikka usein jo kuidun lisäämisellä ruokavalioon olisi positiivinen vaikutus. Pellavansiemenet ovat luonnollinen ja maukas ratkaisu vatsan terveyden ylläpitämiseen ja erilaisten suolisto-ongelmien ehkäisyyn. 

Pellavansiemenet ovat ravinteikkuudellaan omaa luokkaansa. Ne ovat täynnä proteiinia, kuituja, ja omega-3 rasvahappoja. Esimerkiksi Pellavarae on helppo tapa sisällyttää nämä ravintoaineet omaan päivittäiseen ruokavalioon. Pellavarakeita voit ripotella puuron päälle, sekoittaa smoothien tai jogurtin sekaan, sekä lisätä leivonnaisten taikinaan. 1-2 ruokalusikallista pellavaa päivässä voi tehdä merkittävän eron vatsasi hyvinvoinnissa.

Female make shape of heart with her hands. Light summer breakfast with organic yogurts, fruits, berries and nuts. Nutrition that promotes good digestion and functioning of gastrointestinal tract.

Pellavansiemenet ja vatsan hyvinvointi

Pellavansiemenet ovat loistava lähde sekä liukenematonta että liukenevaa kuitua, jotka auttavat suoliston toiminnassa. Liukenematon kuitu lisää ulostemassaa ja edistää ruoansulatusta, mikä auttaa estämään ummetusta ja divertikuloosia. Liukeneva kuitu taas muodostaa geelimäisen massan suolessa, joka auttaa kontrolloimaan kolesterolia ja verensokeria sekä ehkäisee äkillisiä verensokerin vaihteluita. Monet suolistosairaudet, kuten haavainen paksusuolitulehdus,  Crohnin tauti ja ärtyneen suolen oireyhtymä, voivat johtua tulehdusreaktioista. Tutkimus osoittaakin, että esimerkiksi ärtyneen suolen oireyhtymässä pellavarae olisi tilastollisesti merkittävästi tehokkaampi ratkaisu, kuin sen hoidoksi usein määrätty Psyllium-kuitu. 

Omega-3 rasvahapot vatsan terveyden tukena

Omega-3 rasvahapot ovat tunnettuja sydän- ja aivoterveyden edistäjinä, mutta ne ovat myös vatsan terveyden tärkeä tuki. Tasapainoinen suoliston mikrobiomi on tärkeä tekijä suoliston terveyden ylläpidossa ja immuunijärjestelmän vahvistamisessa.

Lignaanit ovat voimakkaita antioksidantteja

Pellavansiemenissä esiintyvät lignaanit ovat kasviperäisiä yhdisteitä, jotka ovat voimakkaita antioksidantteja. Ne voivat auttaa neutraloimaan vapaiden radikaalien vaikutuksia, jotka voivat vahingoittaa suoliston soluja ja aiheuttaa tulehdusta. Lignaanit ovat myös hormonitasapainon säätelijöitä ja voivat olla avuksi esimerkiksi endometrioosin tai PMS-oireiden lievittämisessä.

Elixi 100% Pellavarae edistää ruoansulatusta ja säännöllistä suolen toimintaa

Elixi Pellavarae on 100% pellavansiemenistä valmistettu pellavarae, joka sisältää runsaasti kuitua ja omega-3 rasvahappoja. Alfalinoleenihappo ALA edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina. Suurirakenteinen ja helppokäyttöinen rae sopii syötäväksi osana aamiaista, väli- tai iltapalaa. 

Elixi 100% Pellavarakeen löydät lähimmästä apteekistasi ympäri Suomen, tai osoitteesta www.elixi.fi.

Elixi 100% Pellavarae

Katso myös nämä!