28.11.2017

 

Viljelyvinkkejä jaossa viljelypäivillä

 

Elixi on jo käynnistänyt uuden viljelykauden 2018 ja ensimmäiset viljelypäivät pidettiin marraskuisena perjantaina perinteiseen tapaan Pellavakeskuksessa, Somerolla.

Päivän teemana oli tällä kertaa öljypellavan & öljyhampun viljely ja huomio kohdistettiin ensisijaisesti käytännön viljelytoimenpiteisiin. Päivän starttasi Elixin toimitusjohtajan puheenvuoro, jossa kuultiin niin markkina-asiaa kuin syvällisempää tietoa pellava- ja hampputuotteiden käytöstä ja terveysvaikutuksista. Esityksestä saatiin hyvä pohja sille, miksi öljypellavan ja öljyhampun viljelijöitä Suomessa tarvitaan!

 

Kuluttajanäkökulman jälkeen siirryttiin viljelyteknisiin asioihin. Puheenvuoroissa kuultiin paitsi Elixin viljelyneuvonnan ohjeita öljypellavan ja öljyhampun viljelyyn, myös Elixin sopimusviljelijöiden kokemuspohjaiset puheenvuorot molemmista kasveista. Molempien kasvien osalta käytännön viljelykokemukset olivat pääosin positiivisia ja erityisesti puinneista oli selvitty hyvin. Yksi tärkeimmistä viesteistä erityisesti pellavan osalta olikin se, että puintia on turha pelätä etukäteen!

 

Suuri kiitos viljelijäpuheenvuorojen pitäjille sekä kiitokset kaikille osallistujille aktiivisesta keskustelusta koko päivän ajan!

Käytännön viljelyvinkkien jako jatkuu tänä vuonna vielä 15.12. pidettävillä luomupäivillä, tervetuloa!