Elixi Oilin jo perinteeksi muodostuneet luomupäivät pidettiin 13.1.2017 Pellavakeskuksessa Somerolla. Parisen kymmentä viljelijää kokoontui kuuntelemaan ajankohtaista asiaa niin luomuöljypellavan kuin luomurypsinkin viljelystä.

Päivän ensimmäisenä puheenvuorona kuultiin kuulumisia Elixin toiminnasta ja tuotteista toimitusjohtaja Ville Kauppisen kertomana. Sen jälkeen Elixin sopimusviljelijä Mathias Weckström (kuvassa) kertoi omista onnistuneista luomuöljypellavan viljelytoimenpiteistään- ja kokemuksistaan, joilla hän on päässyt erinomaisiin satotuloksiin.

Mielenkiintoa herätti mm. hänen niin pellavalla kuin syysrapsillakin käyttämänsä luomuhyväksytty kierrätyslannoite vinassi. Iltapäivän puolella kuultiin Borealin kasvinjalostajan Mika Hyövelän kommentteja rypsi- ja rapsilajikkeiden jalostuksesta, sekä keskusteltiin erityisesti satotasoihin vaikuttavista tekijöistä. Päivän päätteeksi esiteltiin vielä Elixin viljelyneuvonnan puolesta tärkeimpiä huomioita luomuöljypellavan viljelystä sekä sopimusviljelytoiminnasta.

Kiitos kaikille osallistujille aktiivisesta keskustelusta!