Maaliskuun alkupuolella Elixi oli mukana esittelemässä öljypellavan viljelyä Tuusulan seudun maataloustuottajain yhdistyksen järjestämässä Vaihtoehtoja viljalle-tilaisuudessa Bernerin keskusvarastolla Vantaalla. Öljypellava soveltuu hyvin vaihtoehtoiseksi kasviksi  viljalle, mutta myös täydentämään ja monipuolistamaan viljavaltaista viljelykiertoa. Öljypellavan hyvä esikasviarvo pääsee oikeuksiinsa viljavaltaisessa kierrossa.

 

Maaliskuun puolenvälin tienoilla Elixi osallistui kolmeen Satafood Kehittämisyhdistys Ry:n järjestämään tilaisuuteen, joiden teemana oli gluteeniton viljelykierto tunnetuksi. Tilaisuudet järjestettiin Huittisissa, Hämeenkyrössä ja Aurassa. Luontaisesti gluteeniton öljypellava soveltuu hyvin myös gluteenittomaan viljelykiertoon, joten pellavaa on mahdollista hyödyntää erittäin monipuolisesti erityyppisissä viljelykierroissa. Lisätietoa hankkeesta sekä tilaisuuksien materiaalit on nähtävillä oheisen linkin kautta: https://www.satafood.net/hankkeet/gluteenittomasta-viljelykierrosta-erikoistumisvaihtoehto-tiloille/

Maaliskuun viimeisenä iltana Elixi oli taas mukana MTK Lounais-Hämeen ym. yhdistysten järjestämillä Peltotreffeillä Forssassa. Elixin osastolla oli tuttuun tapaan tarjolla pellavalaku-maistiaisia, viljelyyn liittyvää materiaalia sekä tietenkin öljypellava-aiheinen arvonta. Suurta kiinnostusta herätti myös esillä ollut uusi Makurouhe-tuotesarja. Kiitos kaikille osastolle poikenneille aktiivisesta keskustelusta ja innokkaasta osallistumisesta arvontaan. Arvonnan onnellinen voittaja sai herkullisen Elixi-tuotepakettinsa heti tilaisuudessa mukaansa. (Tähän viimeisen kappaleen yhteyteen voisi laittaa liitteenä olevan kuvan. Se on vähän tylsä kuva, kun ei ole ihmisiä ollenkaan, mutta yksin on aina vähän vaikea kuvata)

Kiitos kaikille tilaisuuksien järjestäjille erittäin hyvästä yhteistyöstä.