MT: Öljypellavan viljelyala saisi yli nelinkertaistua

25.7.2017 | Elixi Oil oli mukana Peltopäivässä, Västankvarnissa, 6.7.2017. Elixin osaston esittelyruuduilla pääsi tänä vuonna ihailemaan kahta erilaista öljypellavalajiketta, Abacusta ja Phoenixia sekä vertailemaan kahta eri typpilannoitustasoa, 60 ja 80 N kg/ha.

Lue lisää

Elixin sopimusviljelypäivät 5.12.2018

Kauden 2018 viimeisiä sopimusviljelypäiviä vietettiin Pellavakeskuksessa itsenäisyyspäivän aattona 5.12. Iltapäivän aikana tehtiin viljelyneuvonnan puolesta yhteenvetoa kuluneesta kasvukaudesta, käytiin läpi ensimmäisiä tuloksia sadon laadusta ja määristä sekä pohdittiin, mitä viljelyteknisiä oppeja parista viimeisestä haastavasta vuodesta saataisiin hyödynnettyä tulevaisuudessa. Vaikka kasvukausi oli todella kuiva ja siksi erityisesti öljypellavalle haastava, keskiarvollisesti päästiin kuitenkin kohtuullisiin tuloksiin ja lopputilanne on […]

Lue lisää

Ostamme luomurypsiä!

Mikäli varastoihisi on jäänyt luomurypsiä, tarjoa sitä meille! Puristamme elintarvikelaatuista luomurypsiä kuluttajatuotteiksi ja kysyntää tuotteille riittää. Meille voit lähettää esinäytteen luomurypsierästä, niin koepuristamme sen ja analysoimme erän jatkokäyttömahdollisuudet. Helpoiten esinäytteen lähetys onnistuu Postin asiakaspalautussopimuksella, jolloin lähetys on viljelijälle maksuton. Lähellä asuvat voivat toki myös poiketa tuomaan näytteen arkisin suoraan Someron tehtaallemme (Joensuuntie 49). Alla ohjeet […]

Lue lisää

Luomusyysrypsisopimusten aika on nyt!

17.7.2018 | Teemme Elixillä parhaillaan uusia viljelysopimuksia luomusyysrypsin viljelijöiden kanssa. Näin kuivalla kasvukaudella on kelpo mahdollisuudet valmistella nurmilohkoja luomusyysrypsin kylvöön, vaikka kuivan maan muokkaus on toki oma taitolajinsa.

Lue lisää

Elixin sopimusviljelypäiviltä vauhtia kasvukauteen

23.4.2018 | Elixin sopimusviljelypäiviltä vauhtia kasvukauteen.Elixin kauden ensimmäiset sopimusviljelypäivät pidettiin 20.4.2018 Somerolla. Kymmenen viljelijää kokoontui kuuntelemaan ja keskustelemaan alkukasvukauden viljelytoimenpiteistä öljypellavalla ja öljyhampulla.

Lue lisää

Tervetuloa Elixin aamuinfotilaisuuksiin maaliskuussa 2018!

20.2.2018 | Elixi Oil Oy kutsuu kaikki öljypellavan, öljyhampun ja luomurypsin viljelystä kiinnostuneet viljelijät aamukahville keskustelemaan ajankohtaisista asioista, vaihtamaan kuulumisia toisten viljelijöiden kanssa sekä tutustumaan erikoiskasvien viljelyn saloihin. Valitse itsellesi sopiva päivä ja saavu paikalle klo 9 – 11 välillä.

Lue lisää

Kevät lähestyy kohisten!

5.2.2018 | Aurinkoiset talvipäivät muistuttavat siitä, että ollaan kovaa vauhtia matkalla kohti kevättä ja uutta kasvukautta. Talvipäivät kannattaakin käyttää hyödyksi ja pohtia tulevan kesän viljelysuunnitelmia.

Lue lisää

Uusi vuosi käyntiin viljelysuunnitelmilla

5.1.2018 | Vuosi vaihtui uuteen ja jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, kevät koittaa ja kasvukausi käynnistyy nopeammin kuin osaamme aavistaakaan! Nyt onkin hyvä hetki istahtaa alas ja suunnitella tulevaa – olisiko tämä juuri se vuosi, jolloin voisi rohkeasti kokeilla jotakin uutta viljelykasvia?

Lue lisää

Elixin luomupäiviltä eväitä viljelyyn

19.12.2017 | Elixi Oilin jo perinteeksi muodostuneet luomuviljelypäivät pidettiin 15.12.2017 Pellavakeskuksessa, Somerolla. Paikalle kokoontui viitisentoista aiheesta kiinnostunutta viljelijää kuuntelemaan viljelyvinkkejä niin luomuöljypellavan kuin luomurypsin ja –rapsin viljelyyn.

Lue lisää

Tervetuloa Elixi Oil Oy:n viljelypäiville 24.11.2017!

6.11.2017 | Tilaisuus on avoin kaikille öljypellavan ja myös öljyhampun viljelystä kiinnostuneille. Tule tutustumaan erikoiskasvien viljelyyn ja pohtimaan, löytyisikö niistä potentiaalisia vaihtoehtoja viljelykiertoosi. Ruokatarjoilun vuoksi ilmoittautumiset 22.11.2017 mennessä Elixin viljelyneuvontaan: tiina.uusitalo@elixioil.fi / 050 365 1871.

Lue lisää

Puintikuulumisia

25.10.2017 | Öljypellavan puinteja on vihdoin päästy jatkamaan! Ensimmäiset viljelijät pääsivät puimaan pellavaa syyskuun lopussa ennen sadejakson alkua, mutta lokakuussa sateita on saatu monin paikoin jopa yli 100 mm eikä pellavan puinteihin ole ollut sen vuoksi mitään asiaa.

Lue lisää

Sadonkorjuukuulumisia!

2.10.2017 | Öljyhampun puinnit ovat alkaneet syyskuun viimeisellä viikolla hyvässä poutasäässä. Vaikka kaste on ollut välillä voimakastakin, ilmankosteudesta ei ole ollut suurempaa haittaa öljyhampun puinnille.

Lue lisää

Ennakkoviljelysopimuskausi on käynnistynyt!

19.9.2017 | Olemme lanseeranneet Elixillä tänä syksynä ennakkosopimuskauden, joka on voimassa 31.12.2017 asti niin uusille kuin vanhoillekin sopimusviljelijöille.
Ennakkosopimuskaudella vuoden loppuun mennessä tehdyille viljelysopimuksille maksetaan perushinnan päälle 10 % ennakkosopimuslisää, minkä lisäksi kylvösiemenistä saa 10 % ennakko-ostoedun!

Lue lisää

Kuulumisia öljypellavapelloilta

22.8.2017 | Öljypellava kukki tänä vuonna kuukauden päivät, vaikka paikka paikoin heinäkuun kuivuus hillitsikin kukintaa. Kasvustot ovat pääosin tiheitä ja sato-odotukset näin ollen hyvät.

Lue lisää

Uusi vuosi käyntiin luomuviljelypäivillä

Elixi Oilin jo perinteeksi muodostuneet luomupäivät pidettiin 13.1.2017 Pellavakeskuksessa Somerolla. Parisen kymmentä viljelijää kokoontui kuuntelemaan ajankohtaista asiaa niin luomuöljypellavan kuin luomurypsinkin viljelystä.

Lue lisää

Jouluiset viljelypäivät Somerolla

Elixi Oilin joulukuisilla viljelypäivillä 2.12. tutustuttiin laajalti öljypellavan viljelyn saloihin. Viljelijäpuheenvuoron aikana kuultiin Elixin sopimusviljelijän Maria Lehtosen pellavanviljelykokemuksia viimeisen kolmen vuoden ajalta.

Lue lisää

Haluatko -20 % alennuksen ja ilmaisen toimituksen seuraavaan tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme nyt!

Uutiskirje (Mailchimp) (#3)