Uusi vuosi käyntiin viljelysuunnitelmilla

5.1.2018 | Vuosi vaihtui uuteen ja jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, kevät koittaa ja kasvukausi käynnistyy nopeammin kuin osaamme aavistaakaan! Nyt onkin hyvä hetki istahtaa alas ja suunnitella tulevaa – olisiko tämä juuri se vuosi, jolloin voisi rohkeasti kokeilla jotakin uutta viljelykasvia?

Lue lisää

Elixin luomupäiviltä eväitä viljelyyn

19.12.2017 | Elixi Oilin jo perinteeksi muodostuneet luomuviljelypäivät pidettiin 15.12.2017 Pellavakeskuksessa, Somerolla. Paikalle kokoontui viitisentoista aiheesta kiinnostunutta viljelijää kuuntelemaan viljelyvinkkejä niin luomuöljypellavan kuin luomurypsin ja –rapsin viljelyyn.

Lue lisää

Tervetuloa Elixi Oil Oy:n viljelypäiville 24.11.2017!

6.11.2017 | Tilaisuus on avoin kaikille öljypellavan ja myös öljyhampun viljelystä kiinnostuneille. Tule tutustumaan erikoiskasvien viljelyyn ja pohtimaan, löytyisikö niistä potentiaalisia vaihtoehtoja viljelykiertoosi. Ruokatarjoilun vuoksi ilmoittautumiset 22.11.2017 mennessä Elixin viljelyneuvontaan: tiina.uusitalo@elixioil.fi / 050 365 1871.

Lue lisää

Puintikuulumisia

25.10.2017 | Öljypellavan puinteja on vihdoin päästy jatkamaan! Ensimmäiset viljelijät pääsivät puimaan pellavaa syyskuun lopussa ennen sadejakson alkua, mutta lokakuussa sateita on saatu monin paikoin jopa yli 100 mm eikä pellavan puinteihin ole ollut sen vuoksi mitään asiaa.

Lue lisää

Sadonkorjuukuulumisia!

2.10.2017 | Öljyhampun puinnit ovat alkaneet syyskuun viimeisellä viikolla hyvässä poutasäässä. Vaikka kaste on ollut välillä voimakastakin, ilmankosteudesta ei ole ollut suurempaa haittaa öljyhampun puinnille.

Lue lisää

Ennakkoviljelysopimuskausi on käynnistynyt!

19.9.2017 | Olemme lanseeranneet Elixillä tänä syksynä ennakkosopimuskauden, joka on voimassa 31.12.2017 asti niin uusille kuin vanhoillekin sopimusviljelijöille.
Ennakkosopimuskaudella vuoden loppuun mennessä tehdyille viljelysopimuksille maksetaan perushinnan päälle 10 % ennakkosopimuslisää, minkä lisäksi kylvösiemenistä saa 10 % ennakko-ostoedun!

Lue lisää

Kuulumisia öljypellavapelloilta

22.8.2017 | Öljypellava kukki tänä vuonna kuukauden päivät, vaikka paikka paikoin heinäkuun kuivuus hillitsikin kukintaa. Kasvustot ovat pääosin tiheitä ja sato-odotukset näin ollen hyvät.

Lue lisää

Elixi Oil mukana Peltopäivässä

25.7.2017 | Elixi Oil oli mukana Peltopäivässä, Västankvarnissa, 6.7.2017. Elixin osaston esittelyruuduilla pääsi tänä vuonna ihailemaan kahta erilaista öljypellavalajiketta, Abacusta ja Phoenixia sekä vertailemaan kahta eri typpilannoitustasoa, 60 ja 80 N kg/ha.

Lue lisää

Uusi vuosi käyntiin luomuviljelypäivillä

Elixi Oilin jo perinteeksi muodostuneet luomupäivät pidettiin 13.1.2017 Pellavakeskuksessa Somerolla. Parisen kymmentä viljelijää kokoontui kuuntelemaan ajankohtaista asiaa niin luomuöljypellavan kuin luomurypsinkin viljelystä.

Lue lisää

Jouluiset viljelypäivät Somerolla

Elixi Oilin joulukuisilla viljelypäivillä 2.12. tutustuttiin laajalti öljypellavan viljelyn saloihin. Viljelijäpuheenvuoron aikana kuultiin Elixin sopimusviljelijän Maria Lehtosen pellavanviljelykokemuksia viimeisen kolmen vuoden ajalta.

Lue lisää