Ostoskori on tyhjä.

Ohje
- 2.5 dl kauramaitoa (tai maitoa)
- 1 pussi kuivahiivaa
- 1.5 dl perunasosetta
- suolaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- loraus öljyä
- Pinnalle Elixi kokonaisia Hampunsiemeniä
Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää perunasose, makusi mukaan suolaa ja sekoita paakut pois. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lisää lopussa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puolisen tuntia.
Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna niiden kohota pellillä vielä ainakin puoli tuntia. Kohoamisajan päätyttyä sivele pinnalle vähän vettä tai kananmunaa ja ripottele hampunsiemenet.
Paista sämpylät uunissa 200 asteessa n. 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.