Kesäkurpitsaleipä kahvipöytään
Tämä kesäkurpitsaleipä on banaanileivän sukulainen, joka saa runsaat ravintoaineensa kesäkurpitsa- ja omenaraasteesta, sekä pellavansiemenrouheesta.
Leipominen on antoisinta satokautena, kun kotimaista kesäkurpitsaa ja omenaa voi hyödyntää suoraan omalta maalta!
Elixi Pellavansiemenrouhe rikastuttaa kahvipöydän sankarin runsailla kuiduilla, omega-3:lla ja lignaanilla.
Nautiskele kesäkurpitsaleipää viipaloituna, paahdettuna, voilla ja hunajalla tai ihan sellaisenaan!
Kelmuun kääräistynä kesäkurpitsaleipä mehevöityy ja säilyy jääkaapissa muutamia päiviä, ellei se katoa samantien parempiin suihin!
Ohje
Tarvitset:
- 2 dl kesäkurpitsaraastetta
- 2.5 dl omenaraastetta
- 2 kananmunaa
- 1 dl kasviöljyä (esim. rypsi tai oliivi)
- 3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
- 1 tl vaniljaa
- 0,5 dl Elixi Pellavansiemenrouhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl pähkinöitä
- 1 tl kanelia
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
Tee näin:
Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita märät ainekset keskenään kulhossa. Sekoita myös kuivat aineet keskenään toisessa kuljossa.
Yhdistä kuivat ainekset siivilän läpi märkiin aineksiin.
Paista noin 40 minuuttia, ja peitä tarvittaessa foliolla tai leivinpaperilla, mikäli leipä tummuu liiaksi. Kokeile kypsyys tikulla.
Nauti kahvileipänä!