Tämä rapea ja herkullinen siemennäkkäri on helppo valmistaa, ja se sopii naposteluun tai juhlapöytään! Se on gluteeniton, laktoositon ja sopii vegaaniseen ruokavalioon. Siemeniä voit vaihdella mielesi mukaan ja maissitärkkelyksen tilalla voi käyttää maissijauhoja. Jos käytät vehnäjauhoja, resepti ei tietenkään ole enää gluteeniton.
Siemenet ovat todellista superruokaa! Ne sisältävät paljon hyviä rasvoja, kasviproteiinia, kuitua ja pellavansiemen sisältää lisäksi runsaasti lignaania. Testaa reseptiä ja nauti sellaisenaan tai levitteen tai tuorejuuston kanssa. Et huomaakaan, kun koko pellillinen katoaa parempiin suihin!
Ohje
Tarvitset:
- 0,5 dl Elixi Pellavansiemeniä
- 0,5 dl Elixi Kuorittuja Hampunsiemeniä
- 0,5 dl seesaminsiemeniä
- 0,5 dl kurpitsansiemeniä
- 0,5 dl auringonkukansiemeniä
- 2 dl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
- (0,5 tl suolaa) voi jättää pois
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 2,5 dl kiehuvaa vettä
- päälle sormisuolaa maun mukaan
Tee näin:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kiehuva vesi. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä tasaiseksi ohueksi levyksi reunoille asti sormilla. Voit käyttää apuna toista leivinpaperia, joka asetetaan taikinan päälle ja painelemalla levitetään tasaiseksi. Ripottele pinnalle sormisuolaa maun mukaan. Paista uunissa 175 astetta noin tunnin ajan (Huom! Paistoaika riippuu uunista, eli seuraile loppuvaiheissa, ettei pala!). Anna jäähtyä. Taittele palasiksi ja nauti!